Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Ριζότο με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης

694

Υλικά

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-1 φλιτζ. ελαιόλαδο

-500 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ

-γαρίδες αξεφλούδιστες

-¼ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό

-3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο

-4 ντομάτες γινωμένες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες στο μούλτι

-1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης 0,25 γρ.

-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-1/2 κουταλάκι θυμάρι

-1 λίτρο από το ζωμό που βράσαμε τις γαρίδες

-μαϊντανό

Εκτέλεση

Αφού έχουμε ετοιμάσει τα υλικά μας, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν για 5 λεπτά. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι, να βραχεί ο πάτος του τηγανιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και το ανακατεύουμε, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να αποκτούν μια χρυσαφιά απόχρωση. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το γυρνάμε για να πάρει τη γεύση.

Στη συνέχεια διαλύουμε τον κρόκο μαζί με το κρασί και το ρίχνουμε στο ρύζι, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και γυρνάμε να εξατμιστεί λίγο το οινόπνευμα. Ρίχνουμε το θυμάρι, το ξύδι και την ντομάτα, ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε από το ζωμό που βράσανε οι γαρίδες, κουτάλα-κουτάλα και μόλις απορροφηθεί ξαναρίχνουμε μέχρι να βράσει κανονικά το ριζότο ανακατεύοντας διαρκώς, αλλά στο τέλος να μείνει αλ ντέντε.

Σ’ αυτό το σημείο, προσθέτουμε τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρότερα κομμάτια. Σερβίρουμε ψιλοκόβοντας από πάνω μαϊντανό και τυρί (προαιρετικά).

 

Με πληροφορίες από www.kopiaste.info