Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Λαχταριστά νηστίσιμα κουλουράκια

700

ΥΛΙΚΑ

-2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο καλής ποιότητας

-2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι

-2 ποτήρια ζάχαρη

-2 κ.γ. κοφτά σόδα

-1 κρασοπότηρο κονιάκ

-1 κ.γ. κανέλα και γαρύφαλλα τριμμένα

-2 κ.γ. μπέικιν

-2 κιλά και 1 χούφτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-Σουσάμι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα κανελογαρύφαλλα και διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι (αν θέλουμε πιο έντονη γεύση κανέλας, προσθέτουμε ακόμη ένα κουταλάκι). Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι μαζί και το μπέικιν, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.

Επειδή είναι πολύ εύκολη η ζύμη, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το αλεύρι, καθώς δεν θα πάρει πολύ. Θα σφίξει σχεδόν αμέσως. Αφήνουμε τη ζύμη για λίγο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε μικρά κοτσιδάκια και τα κυλάμε στο σουσάμι (προαιρετικά).Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 - 20 λεπτά.

Με πληροφορίες από koyzinopagida.blogspot.gr