Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Δενδροκομία, και έπεται συνέχεια. Τα προσεχή, δωρεάν σεμινάρια στο Μουσείο Παλιάς Βίνιανης

Όπως είχαν γράψει την περασμένη εβδομάδα τα «Ευρυτανικά Νέα», το προγραμματισμένο για το διήμερο 28-29/5 σεμινάριο Δενδροκομίας στην Παλιά Βίνιανη, αναβλήθηκε λόγω του εορτασμού της επετείου ίδρυσης της ΠΕΕΑ που διοργάνωσε ο δήμος Αγράφων.

melissokomia-viniani-2o-semin

Έτσι, το σεμινάριο Δενδροκομίας θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Π. Βίνιανης, από τις 10.30 το πρωί έως τις 15.30μμ. Η θεματολογία που θα αναπτύξει ο εισηγητής, κ. Χρήστος Παναγόπουλος (Γεωπόνος, καθηγητής Δενδροκομίας ΙΓΕ), θα είναι σχετική με την εγκατάσταση, φύτευση, λίπανση, φυτοπροστασία ελαιώνα, πυρινοκάρπων (μηλιές, αχλαδιές, κερασιές κ.α.) και ακροδρυών (καστανιές, καρυδιές, φουντουκιές, αμυγδαλιές).

Για δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2237770879 και 6972831623 (κα Βούλα Σούκη).

Η συνέχεια

Τα δωρεάν σεμινάρια (υπό την αιγίδα του δ. Αγράφων) στην Π. Βίνιανη, όμως, θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αρχικά, στις 25-26 Ιουνίου (10.00-15.00) θα πραγματοποιηθεί διήμερο σεμινάριο με θέμα τα αρωματικά φυτά, βότανα, εναλλακτικές καλλιέργειες (πχ κρόκος). Εισηγήτρια θα είναι η κα Σωτηροπούλου Δήμητρα, Διδάκτωρ Γεωπονικών Επιστημών & Δ/ντρια ΕΠΑΛ Αναβρύτων.

Στις 16-17 Ιουλίου σειρά έχει το διήμερο σεμινάριο με αντικείμενο την οικοτεχνία, την παραγωγή ζυμαρικών, γλυκών κουταλιού/μαρμελάδων κ.α, με ειδική αναφορά στη νομοθεσία που διέπει την εμπορευματοποίηση αγαθών για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. Εισηγητής θα είναι ο κ. Γεωργόπουλος Θεοφάνης, MSc Γεωπόνος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Παν/ου Αθηνών.