Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Στον δρόμο βγήκαν οι Αγραφιώτες, διαμαρτυρόμενοι για τις ανεπαρκείς δομές Υγείας. Συγκέντρωση στο Ραπτόπουλο έπειτα από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής δ. Αγράφων

Κάτοικοι όλων των ηλικιών από το Ραπτόπουλο και τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκαν χθες (8/6) το πρωί στην πλατεία του Ραπτοπούλου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για τις ανεπαρκείς δομές υγείας στον δήμο Αγράφων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγράφων, ενώ ακολούθησε ομιλία και πορεία προς το Αγροτικό Ιατρείο του χωριού.

raptopoulo-diamartyria1

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Αγράφων αναφέρονταν τα εξής:

Ενώνουμε την φωνή μας οι κάτοικοι του Δ. Αγράφων με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Απαιτούμε πλήρη λειτουργία των Κ.Υ. στην περιοχή μας. Λέει ψέματα η κυβέρνηση, προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό να τον παραπλανήσει ότι τάχα «αλλάζουμε σελίδα», περνάμε σε νέα εποχή. Το ζούμε καθημερινά και εμείς στα χωριά του Δ. Αγράφων. Ακόμα και η υγεία μας παίζεται κορώνα-γράμματα. Τα Κ.Υ. υπολειτουργούν η κλείνουν, το νοσοκομείο στο Καρπενήσι αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ενώ όμως συμβαίνουν αυτά, μας λένε υπομονή όπου να ‘ναι τα πράγματα αλλάζουν όπως έλεγαν και οι προηγούμενοι. Τα πράγματα θα αλλάξουν μόνο αν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Με τα μέτρα που ψήφισαν ξεθεμελιώνουν την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνομιακά επιδόματα, αυξάνουν τις εισφορές. Την ίδια στιγμή έχουμε αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων, μείωση των μισθών με τον δημοσιονομικό κόφτη με τα μνημόνια διαρκείας που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.

Με την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κάθε τρεις και λίγο δεν πρόκειται να σταματήσουν οι θυσίες. Θα ματώσουμε ακόμα περισσότερο γιατί τα κέρδη βγαίνουν από τη φθηνή εργατική δύναμη, από το ξεζούμισμα του καθένα μας. Είναι προϋπόθεση για την αύξηση τους.

Δεν θα έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου οποιασδήποτε απόχρωσης, αν δεν συμβάλουμε και μείς στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για ριζικές ρήξεις και ανατροπές στην κοινωνία και στην οικονομία.

raptopoulo-diamartyria2

Τη στήριξη της κερδοφορίας και της ανάπτυξης υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των Κ.Υ. των προνοιακών ιδρυμάτων. Γι’ αυτό ετοιμάζουν την αξιολόγηση νέες περικοπές στους μισθούς, δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι να στελεχωθούν τα πολυιατρεία που έχουν μείνει τα μισά από αυτά που ήταν ενταγμένα στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και αλλά θα κλείσουν στη πορεία.

Σε 23 νομούς (σε λίγο και σε μας εδώ) δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος στο δημόσιο η συμβεβλημένος. Γι’ αυτό ετοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία πρόνοια οι εισφορές. Γι αυτό ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στην ΠΦΥ

Να πρωτοστατήσουμε να ενισχυθεί η πάλη για το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία-πρόνοια γιατί η πολιτική αυτή μας πλήττει όλους και όχι μόνο τους εργαζόμενους στην υγεία-πρόνοια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ να μην κλείσει καμία μονάδα Π.Φ.Υ. να λειτουργήσουν πλήρως τα Κ.Υ. στο Δ. Αγράφων.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.

Να σταματήσουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, τα αλλότρια καθήκοντα.


Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Βαρτζάκη