Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Όλα για τα δέντρα. Με επιτυχία το σεμινάριο Δενδροκομίας στην Π. Βίνιανη - Όσα θα γίνουν

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Π. Βίνιανης, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Δενδροκομίας, με τη συμμετοχή περίπου 20 ατόμων από τη γύρω (και όχι μόνο) περιοχή.

dendrokomia-biniani1

Η θεματολογία που ανέπτυξε ο εισηγητής, κ. Χρήστος Παναγόπουλος (Γεωπόνος, καθηγητής Δενδροκομίας ΙΓΕ), σχετίζονταν με την εγκατάσταση, φύτευση, λίπανση, φυτοπροστασία, εμβολιασμούς κ.α. ελαιώνα και δέντρων όπως μηλιές, αχλαδιές, κερασιές κ.α. αλλά και καστανιές, καρυδιές, φουντουκιές, αμυγδαλιές κ.α. Ο εισηγητής αναφέρθηκε επίσης στο κόστος και την απόδοση τυχόν επένδυσης, ενώ απάντησε πρόθυμα σε ερωτήσεις του κοινού.

Τα προσεχή

Τα δωρεάν σεμινάρια (υπό την αιγίδα του δ. Αγράφων) στην Π. Βίνιανη, θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αρχικά, στις 25-26 Ιουνίου (10.00-15.00) θα πραγματοποιηθεί διήμερο σεμινάριο με θέμα τα αρωματικά φυτά, βότανα, εναλλακτικές καλλιέργειες (πχ κρόκος). Εισηγήτρια θα είναι η κα Σωτηροπούλου Δήμητρα, Διδάκτωρ Γεωπονικών Επιστημών.

Στις 16-17 Ιουλίου σειρά έχει το διήμερο σεμινάριο με αντικείμενο την οικοτεχνία, την παραγωγή ζυμαρικών, γλυκών κουταλιού/μαρμελάδων κ.α, με ειδική αναφορά στη νομοθεσία που διέπει την εμπορευματοποίηση αγαθών για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. Εισηγητής θα είναι ο κ. Γεωργόπουλος Θεοφάνης, MSc Γεωπόνος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίουου Αθηνών.

Για δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2237 770879 και 697 2831623 (κα Βούλα Σούκη).