Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Στο "τραπέζι" οι ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Υγεία στον δήμο Αγράφων. Συνάντηση Μπαμπαλή με την Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ

Συνάντηση με την Υποδιοικήτρια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κα Αγγελική Βαγενά, είχε χθες, Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, ο δήμαρχος Αγράφων, κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, προκειμένου να εκθέσει για ακόμη μία φορά τα τεράστια προβλήματα και τις εγκληματικές ελλείψεις των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του δήμου Αγράφων.

mpampalis-vagena1

Η συνάντηση έγινε στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας, παρουσία των αντιδημάρχων Απόστολου Μάκκα και Βασιλικής Φεγγούλη, του δημοτικού συμβούλου κ. Λεωνίδα Τελώνη, της προέδρου της Τ.Κ. Κερασοχωρίου Μαρίας Μαρούλη και του προέδρου Δυτ. Φραγκίστας Γεώργιου Περούλα.

Ο κ. Μπαμπαλής, συμμεριζόμενος την οργή και απογοήτευση των κατοίκων κι έχοντας κατανοήσει πλήρως την ανασφάλειά τους σε θέματα παροχής υγειονομικής περίθαλψης, εξέθεσε λεπτομερώς στην κα Βαγενά τις ουσιαστικές ελλείψεις και τόνισε την επιτακτική ανάγκη καλύψεώς τους.

Ο δήμαρχος, βασιζόμενος στο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με αρίθμ. 1/2016 (ΑΔΑ:ΩΙ3ΠΩ6Α-ΑΤ9), στις επανειλημμένες έγγραφες οχλήσεις του τόσο προς την 5η  ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όσο και προς το Υπουργείο Υγείας, αλλά και στις συνεχείς επισκέψεις του στο Υπουργείο, ανέλυσε μεταξύ άλλων και τις ανάγκες για κάλυψη σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, του Κέντρου Υγείας, αλλά και των Περιφερειακών Ιατρείων, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του ορεινού δήμου Αγράφων (μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των πολλών οικισμών - ακραία καιρικά φαινόμενα - μη ασφαλές οδικό δίκτυο κ.α.), αλλά και στα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά του (ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού, ευπαθείς ομάδες, σχολικές μονάδες κ.α.).

Η Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ κατόπιν της επισκέψεώς της στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας και συζητήσεως με τον δήμαρχο, δήλωσε ότι κατανοεί πλέον τη σοβαρότητα  της κατάστασης και το μέγεθος των προβλημάτων και εξέφρασε την πρόθεσή της για επίλυση των ζητημάτων που ταλαιπωρούν τη Δυτική Ευρυτανία.