Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Στον απόηχο της κινητοποίησης διαμαρτυρίας στο Ραπτόπουλο. Το μήνυμα της Λαϊκής Επιτροπής δ. Αγράφων

Κάτοικοι όλων των ηλικιών από το Ραπτόπουλο και τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη (8/6) στην πλατεία του Ραπτοπούλου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για τις ανεπαρκείς δομές υγείας στον δήμο Αγράφων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγράφων, ενώ ακολούθησε ομιλία και πορεία προς το Αγροτικό Ιατρείο του χωριού. Σε  σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

raptopoulo-diamartyria1

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής και συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργανώθηκε στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας -πρόνοιας και το ΕΚΑΒ όλης της χώρας.

Στην μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία της νεολαίας του χωριού, μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που τέθηκε επικεφαλής της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία και περνώντας από τον κεντρικό δρόμο κατέληξε στο Αγροτικό Ιατρείο του χωριού όπου και αναρτήθηκε πανό με τα αιτήματα μας.

Στην συζήτηση που εξελίχθητε στην πλατεία του χωριού διατυπώθηκε ο προβληματισμός και η ανησυχία των κατοίκων για τις εξελίξεις στον κλάδο της υγεία και κατανοήθηκε από όλους η ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση στη αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, την διεκδίκηση πλήρης κρατικής χρηματοδότησης επαρκής για την κάλυψη των αναγκών στον κλάδο της υγείας, την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στις μονάδες του ΠΕΔΗ, να παραμείνουν ανοικτές όλες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Τέλος κατανοήθηκε η αναγκαιότητα  διεκδίκησης των αιτημάτων μας και αποφασίστηκε η συνέχισης δράσεων και μορφών πάλης μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου.