Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Προμηθεύτηκαν απινιδωτή και στη Βίνιανη. Εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσης του & Α’ Βοήθειες, το Σάββατο 2 Ιουλίου

Το Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 18:00, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βίνιανης διοργανώνει ανοιχτό σεμινάριο στο κτήριο του σχολείου με θέμα «Χρήση απινιδωτή και βασικές αρχές πρώτων βοηθειών» (αντιμετώπιση καθημερινών περιστατικών όπως της αιμορραγίας, τσιμπήματα, λιποθυμίες, πνιγμό από τροφή κλπ).

biniani-xorio1

Πρόσφατα, με πρωτοβουλία των ανθρώπων του συλλόγου και με την συμπαράσταση Βινιανιτών, αγοράστηκε ο απινιδωτής, ο οποίος θα εγκατασταθεί στο χωριό. Επειδή όμως για να σωθεί μια ζωή απαιτείται και η σχετική γνώση για τη χρήση του μηχανήματος, ευχής έργον θα ήταν να δώσουν το παρών στο σεμινάριο του Σαββάτου οι κάτοικοι του χωριού και των γειτονικών περιοχών. Άλλωστε, ιδιαίτερα χρήσιμα θα είναι και τα μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Ιωσήφ Ντουμάνης, έμπειρος εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών από το 2002, πιστοποιημένος από τον ελληνικό και τον γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, που έχει παραδώσει πάνω από 350 σεμινάρια και έχει πάνω από 4.000 ώρες εκπαιδευτικής εμπειρίας.

«Το σεμινάριο είναι μια προσφορά του συλλόγου στο χωριό μας, είναι δωρεάν και όποιος από τα γύρω χωριά θέλει να το παρακολουθήσει, είναι καλοδεχούμενος», σημειώνουν οι διοργανωτές.