Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

ev media-logo

H συνταγή της εβδομάδας | Πιπεριές γεμιστές με τυριά & ζαμπόν

711

Υλικά

-25 μέτριες πιπεριές, κέρατο

-100 γρ. γκούντα τριμμένη

-50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

-150 γρ. κασέρι τριμμένο

-5 φέτες ζαμπόν ή πάριζα σε κυβάκια

-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

-1 αυγό

-1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος

-λίγο ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους. Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά (για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο).

Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το ζαμπόν, την πιπεριά, το αυγό, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα.

Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους. Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′- 40΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Με πληροφορίες από faghta-giagias.blogspot.com