Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Όλα για τις μέλισσες: τριήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας πραγματοποιήθηκε στην Παλαιοκατούνα

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Μελισσοκομίας στην ΤΚ Παλαιοκατούνας, που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων και του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Ευρυτανίας «Ο Αρισταίος».

melissokomia-palaiokatouna1

Ο τριήμερος σεμιναριακός κύκλος άνοιξε από τον δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, ο οποίος καλωσόρισε την Εισηγήτρια - Ερευνήτρια και Διδάκτωρ Μελισσοκομίας, κα Σοφία Γούναρη, και τους παρευρισκόμενους.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν το σεμινάριο, με την εισηγήτρια να παρουσιάζει μέσα από σειρά μελετών θέματα Επαγγελματικής Μελισσοκομίας σχετικά με: Διαχείριση μελισσοσμηνών κατά τη διάρκεια του έτους, εκμετάλλευση μελιτοεκρίσεων ελάτης, εχθρούς και ασθένειες των μελισσών, καθώς και Βασιλοτροφία - Παραγωγή βασιλικού πολτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεξαγωγή του Σεμιναρίου έγινε διαδραστικά, καθώς δίνονταν η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να συζητούν διεξοδικά με την κα Γούναρη, η οποία είχε προσαρμόσει τη θεματολογία του Σεμιναρίου στις ευρυτανικές συνθήκες μελισσοκομίας, παρουσιάζοντας ακόμα και αποτελέσματα ερευνών που αφορούν στην περιοχή της Ευρυτανίας.

melissokomia-palaiokatouna-babalis