Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Αύγουστος στη Βράχα Ευρυτανίας. Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού

Μια σειρά ποικίλων δράσεων-εκδηλώσεων για κάθε ηλικία ετοιμάζουν για τον Αύγουστο ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βράχας Ευρυτανίας «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» και ο Σύλλογος Νεολαίας Βράχας.

braxa-politistikes-ekdiloseis1

Αρχικά, από την 1η έως τις 20 Αυγούστου το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού θα λειτουργήσει ως εικαστικός χώρος, καθώς εκεί θα εκτεθούν αυθεντικές φωτογραφίες του σπουδαίου φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα, ενώ το κοινό θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να δει από κοντά Εκθέσεις Βραχηνών καλλιτεχνών, Έκθεση πετρωμάτων, ομαδικές δράσεις κ.α.

Στις 8/8 θα γίνει Σεμινάριο με θέμα «Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά» (16.00-18.30) στο Πολιτιστικό Κέντρο, με εισηγήτρια τη γεωπόνο Νατάσα Κολιοπούλου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην παιδική χαρά, θα πραγματοποιηθεί παράσταση Καραγκιόζη και θα ακολουθήσει πάρτι για τα παιδιά.

Στις 9/8 (ώρα 19.30, Π.Κ.Β) θα γίνει παρουσίαση του 1ου τόμου της εφημερίδας «Η Βράχα», ενώ από τις 9 έως τις 13/8 το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές-ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά (κινηματογράφος, ζωγραφική, κατασκευές κα).

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, μετά τον εσπερινό, θα λάβει χώρα (στο ΠΚΒ) η ημερίδα «Υπό τη Σκέπη της Παναγίας – Δεκαπενταύγουστος 2016», ενώ το ίδιο βράδυ οι νέοι διοργανώνουν πάρτι με μουσική και χορό «στ’ Αλώνια».

Στις 13/8 σειρά έχει μουσική βραδιά με έντεχνο, λαϊκό και δημοτικό τραγούδι, ενώ το πρωί της επομένης (14/8. Ώρα 11.00) θα διεξαχθεί η τακτική Γ.Σ του συλλόγου.

Στις 18/8 ο σύλλογος διοργανώνει προσκυνηματική-εκπαιδευτική εκδρομή από τη Βράχα στο Καρπενήσι και από εκεί στην Ι.Μ Προυσού, Μεγάλο-Μικρό Χωριό, Κορυσχάδες.