Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

«Πνίγονται» στα σκουπίδια τα περιφερειακά ιατρεία της Ευρυτανίας. Δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας. Η επιστολή των εργαζομένων

Δεν έχει τέλος η απαξίωση του τομέα Υγείας στην Ευρυτανία, καθώς στην υποστελέχωση των ιατρείων έρχεται να προστεθεί και ο πλημμελής καθαρισμός τους, που όπως είναι φυσικό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για ασθενείς και ιατρικό προσωπικό.

fragkista-kentro-ygeias1

Σε επιστολή του, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, Κ.Υ Δυτ. Φραγκίστας & Κέντρου Ψυχικής Υγείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνει δημόσια έκκληση για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Γ.Ν.ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Κ.Υ.ΔΥΤ.ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ

ΚΑΙ Κ.Ψ.Υ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:29/07/2016

Α.Π.89


Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στους πολίτες, τα Μ.Μ.Ε. και σε κάθε αρμόδια αρχή πως από της 07/07/16 στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας καθώς και στα 17 περιφερικά ιατρεία εποπτευόμενα από το Κ.Υ.Δ.Φ. δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστός καθαρισμός στους χώρο τους. Κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πολίτες που αναζητούν υπηρεσίες υγείας. Έχουμε ενημερώσει έγγραφος την 5η Υ.Π.Ε. από15/07/16 χωρίς να λάβουμε καμία απάντηση.

Κάνουμε και δημόσια έκκληση για άμεση επίλυση του θέματος καθώς και για παρέμβαση κάθε αρμόδιας αρχής για την τήρηση των νόμων που προβλέπονται για τη λειτουργία φορέων που παράγουν υπηρεσίες υγείας .


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΜΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ          ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ