Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Αντάμωσαν οι Φιδακιώτες, για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια του Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου - Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου οι εκδηλώσεις

Επετειακό και εορταστικό χαρακτήρα είχε η περασμένη Κυριακή, 24 Ιουλίου, για τους απανταχού Φιδακιώτες, καθώς το χωριό τίμησε την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την αρχή λειτουργίας του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου (1916-2016).

 1

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που έγινε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου και τη συμμετοχή του τοπικού ιερού κλήρου, του π. Ευάγγ. Πλατή κ.α. Στα Φιδάκια βρέθηκαν, εξάλλου, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, η περιφερειακή σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή, ο αντιδήμαρχος κ. Παντελής Χαλκιάς, ο π. δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος κ.α.

6

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην πλατεία του χωριού στήθηκε ένα σκηνικό… από τα παλιά, γλέντι με μουσική και φαγοπότι, μια ιδανική αφορμή για τους Φιδακιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ανταμώσουν μετά από χρόνια. Είναι ενδεικτικό πως με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του Ι.Ν, ταξίδεψαν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού άνθρωποι που είχαν να επισκεφθούν την Ελλάδα περισσότερα από 20 χρόνια.

Υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών, το κέφι δεν άργησε να ανέβει και στήθηκαν χοροί κυκλωτικοί, με τη συμμετοχή Φιδακιωτών όλων των γενεών, που έφεραν στον νου των μεγαλύτερων εικόνες από το παρελθόν, όταν το χωριό έσφυζε από ζωή.

2

Στη σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος της Τ.Κ Φιδακίων, κ. Δημήτρης Κάντζιος, καλωσόρισε άπαντες στο χωριό και στάθηκε, μεταξύ άλλων, στον συμβολισμό της επετείου των 100 χρόνων του ναού και της παρουσίας του νέου Μητροπολίτη. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο πρόεδρος Φιδακιωτών Αμερικής, κ. Σεραφείμ Πιστιόλης.

 8

 3

 5

9

10

11

12

13

4