Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Δεν είναι δωρεάν το εισιτήριο στα νέα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στα χωριά των Αγράφων, με χρηματοδότηση 38.000 ευρώ από τον Δήμο. Διαβάστε αναλυτικά

Νέα δρομολόγια του ΚΤΕΛ ν. Ευρυτανίας θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε πολλές κοινότητες του Δήμου Αγράφων, κατόπιν χρηματοδότησης του ΚΤΕΛ από το Δήμο, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της απομόνωσης της περιοχής.

ktel-kosmos-karpenisi1

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμο,υ σύμφωνα με την απόφαση ΔΣ 145/2016 και κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, περνά στη χρηματοδότηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Ευρυτανίας προκειμένου να επεκταθούν δρομολόγια προς εξυπηρέτηση των περισσότερων Τοπικών Κοινοτήτων του.

Ο Δήμος Αγράφων, ήδη από την 24/06/2016 με σχετικό έγγραφό του (Αρ.Πρωτ.: 4374) αιτήθηκε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ευρυτανίας ΑΕ περί κοστολόγησης συγκεκριμένων δρομολογίων και εν συνεχεία το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ευρυτανίας ΑΕ απέστειλε πίνακα κόστους για τις επεκτάσεις δρομολογίων συνολικού ύψους 38.054,11 ευρώ (ενδεικτικού ετήσιου προϋπολογισμού) χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η καταβολή κομίστρου από τους δημότες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το εισιτήριο κάθε διαδρομής των δρομολογίων ισχύει κανονικά και θα πληρώνεται από τον επιβάτη, σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του ΚΤΕΛ. Στην πραγματικότητα, ο Δήμος επιχορηγεί μόνο το “άνοιγμα” των δρομολογίων ως άγονες γραμμές, αλλιώς το ΚΤΕΛ δεν θα πραγματοποιούσε τα δρομολόγια. Τα εισιτήρια δηλαδή ΔΕΝ είναι δωρεάν.

«Ο Δήμος Αγράφων με την κίνηση αυτή ικανοποιεί ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα πάρα πολλών δημοτών σε πολλές κοινότητες και πάντα με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της απομόνωσης της περιοχής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα νέα δρομολόγια

-Νέο δρομολόγιο μία φορά την εβδομάδα και για όλο το έτος, κάθε Τρίτη, από 11 Οκτωβρίου 2016, από τις 05:00 το πρωί, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής: Ραπτόπουλο – Ν. Αργύρι – Δαφνούλα – Τοπόλιανα – Βαλαώρα – Βούλπη με τελικό προορισμό το Καρπενήσι. Αντιστρόφως θα πραγματοποιείται και το μεσημεριανό δρομολόγιο από Καρπενήσι.

-Νέο δρομολόγιο μία φορά την εβδομάδα με αφετηρία τα Κέδρα (ώρα 04:50πμ) – Πρασιά – Ραπτόπουλο (ώρα 05:30πμ) – Καρπενήσι για όλο το έτος κάθε Δευτέρα από 10 Οκτωβρίου 2016. Αντιστρόφως θα πραγματοποιείται και το μεσημεριανό δρομολόγιο από Καρπενήσι.

-Νέο δρομολόγιο μία φορά την εβδομάδα από Αμπάρες - Τσούκα έως Τριπόταμο για 3 μήνες από 10 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου (αρχές Ιουνίου θα ανακοινωθεί η ημέρα του νέου δρομολογίου).

-Νέο Δρομολόγιο μία φορά την εβδομάδα από Βίνιανη έως Δάφνη – Μαυρομάτα για 3 μήνες από 10 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου (αρχές Ιουνίου θα ανακοινωθεί η ημέρα του νέου δρομολογίου).