Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Τριάντα (30) χρόνια δράσης γιορτάζουν οι Ευρυτάνες της Αχαΐας. Εορταστικό διήμερο (15-16/10) στην Πάτρα - Όσα θα γίνουν

Επετειακό χαρακτήρα έχει η εφετινή χρονιά για τον Σύλλογο Ευρυτάνων Αχαΐας «Η Ευρυτανία», που συμπληρώνει τριάντα (30) χρόνια ζωής και ενεργής παρουσίας. Τα… γενέθλια του συλλόγου θα εορταστούν με ένα επετειακό διήμερο, στις 15-16 Οκτωβρίου 2016, στην Πάτρα.

evritanes-axaias-30xronia

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, οι Ευρυτάνες δίνουν ραντεβού στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40), όπου από τις 18.00 έως τις 21.00 θα λάβει χώρα επιστημονική-πολιτιστική συνάντηση.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η αρχιτέκτων μηχανικός Μαρία Παπαϊωάννου, που θα αναπτύξει το θέμα: «Ευρυτανία και Καρπενήσι: παράλληλες πορείες στο χρόνο», ενώ ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Βασιλόπουλος στην εισήγησή του θα αναφερθεί στον Βυζαντινό Ναό της Επισκοπής Ευρυτανίας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση του ευρυτανικού τόπου και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού τόσο στην Ευρυτανία όσο και στην Αχαΐα.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, το πρωί (09.00) θα γίνει αρτοκλασία στον Ι.Ν Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (Ευμήλου & Γενναδίου), ενώ θα ακολουθήσει (ώρα 10.30) συνεστίαση για καφέ-μεζέ (συνοδεία ευρυτανικού τσίπουρου) στο κατάστημα ‘Bodegas’ (Ρήγα Φεραίου 147 & Γούναρη).