Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Δήμος Αγράφων: Πάνω από 34.000 ευρώ για έργα, προμήθειες και επιχορηγήσεις - 7.600 ευρώ για τα σχολεία, 11.650 για έργα ύδρευσης, 3.505 ευρώ για τρόφιμα κ.α.

Πιστώσεις και δαπάνες ενέκρινε πρόσφατα με αποφάσεις του ο δήμος Αγράφων. Το ποσό φθάνει τις 34.387,11 ευρώ και η μερίδα του λέοντος θα διατεθεί για εργασίες στα δίκτυα ύδρευσης, ενώ το ποσό των 7.600 ευρώ θα δοθεί ως έκτακτη επιχορήγηση για μικροέργα στα σχολεία της περιοχής. Πιο αναλυτικά:

erga-ydreysi-arxeio11

7.600 ευρώ για τα σχολεία

Ένα θέμα που απασχόλησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων κατά τη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου, που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Κερασοχώρι, ήταν η αίτηση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου για οικονομική ενίσχυση. «Λόγω της μη επάρκειας των επιχορηγήσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, τα μέλη ομόφωναν ενέκριναν να δοθούν 7.600 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για την πραγματοποίηση διαφόρων εργασιών σε σχολεία της δυτικής Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα, αναμένεται να γίνει διαμόρφωση του προαύλιου στο Δημοτικό Σχολείο Ραπτοπούλου, τοποθέτηση υδρορροών στο Δημοτικό Σχολείο Γρανίτσας και υδροχρωματισμοί στα Δημοτικά Σχολεία Βαλαώρας, Δάφνης και Αγίου Γεωργίου.

11.650 για έργα ύδρευσης

Ακόμη, ο δήμος προχώρησε στη διάθεση 11.650 ευρώ περίπου για εργασίες στα δίκτυα ύδρευσης. Ειδικότερα, με το ποσό των 4.859,47 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, προέβη στην προμήθεια υδρευτικών υλικών για την αποκατάσταση ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Απεραντίων, από την Κωνσταντίνα Κουτσολουκά, ενώ τις εργασίες αποκατάστασης ανέθεσε στον Κωνσταντίνο Αθ. Ντάλλα έναντι αμοιβής 1.488 ευρώ. Επιπλέον, την αποκατάσταση ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης στη Δ.Ε. Ασπροποτάμου ανέθεσε στον Λαθύρη Λ. Δημήτριο έναντι 3.199,20 ευρώ και τις αντίστοιχες εργασίες για τη Δημοτική Ενότητα Βίνιανης στον Θεοφάνη Φούκα για 2.108 ευρώ.

3.505 ευρώ για τρόφιμα

Εντωμεταξύ, ο δήμος Αγράφων ενέκρινε δαπάνη συνολικού προϋπολογισμού 3.505 ευρώ για την προμήθεια τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των δομών του αλλά και του προσωπικού του. Συγκεκριμένα, με το ποσό των 325,44 ευρώ θα γίνει η προμήθεια ειδών αρτοποιείου (240 κιλά ψωμί) από τον Παναγιώτη Ζαχαράκη, με 678,99 ευρώ η προμήθεια (από τον Παναγιώτη Στασινό) ειδών κρεοπωλείου και με 2.296,21 ευρώ η προμήθεια ειδών οπωροπωλείου και παντοπωλείου από τον Παναγιώτη Ξυραφάκη, τρόφιμα που θα διατεθούν στον Παιδικό Σταθμό Ραπτοπούλου. Επίσης, εγκρίθηκε δαπάνη 205,20 ευρώ για την αγορά γάλακτος για τις ανάγκες του προσωπικού, προμήθεια που ανατέθηκε στον Παναγιώτη Ξυραφάκη.

Ακόμη, ο δήμος προέβη στην απευθείας προμήθεια -από την επιχείρηση «Δημήτριος Τόλης» με έδρα το Αγρίνιο- ενός αντλητικού συγκροτήματος (κινητήρας & αντλία) συνολικής δαπάνης 9.634,80 ευρώ, για την τοποθέτησή του στο αντλιοστάσιο της Τ.Κ. Παλαιοκατούνας οικισμού Τσούκας.

1.000 ευρώ για την ομάδα Απεραντιακού - Βαλαώρας

Στην επιχορήγηση του Αθλητικού Ομίλου «Απεραντιακός - Βαλαώρα» προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των μελών του. Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, το Συμβούλιο ενέκρινε τη σχετική πίστωση καθώς, σύμφωνα και με τις σχετικές διατάξεις, «με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους που έχουν την έδρα τους στον δήμο, με την προϋπόθεση ότι η οικονομική δυνατότητα του δήμου το επιτρέπει και έχει εγγραφεί η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό, η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το 1,5% των τακτικών εσόδων του».

Τέλος, ο δήμος Αγράφων ανέθεσε στην εταιρεία «ΔημοςΝΕΤ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε.», έναντι ποσού 992 ευρώ, την παροχή υπηρεσιών πρόσβασης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσιάσεων για θέματα ΟΤΑ και νομικών τους προσώπων (πακέτο e-postirixis).

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, η πρόσβαση στο πακέτο υπηρεσιών e-postirixis προσφέρει τη δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης και συμμετοχής (υποβολή ερωτημάτων, σχολίων, παρατηρήσεων, συζήτηση τους με τους εισηγητές) σε δώδεκα (12) παρουσιάσεις θεμάτων εντός ενός έτους, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η ανάθεση ισχύει για ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης, ωστόσο σε περίπτωση που η ολοκλήρωση των δώδεκα (12) παρουσιάσεων γίνει σε βραχύτερο διάστημα του ενός έτους, η ανάθεση ολοκληρώνεται σε εκείνο το χρονικό σημείο.