Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Αθλητισμός στα σχολεία: ενημερώσεις των δήμων Αγράφων και Καρπενησίου στους μαθητές για τα οφέλη της άσκησης & της σωστής διατροφής

Οι δήμοι Αγράφων και Καρπενησίου, στα πλαίσια ενημέρωσης για τα οφέλη του αθλητισμού από την παιδική κιόλας ηλικία, επισκέφθηκαν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,  τα Δημοτικά Σχολεία του νομού, με τη συνοδεία αθλητικών συλλόγων του  Καρπενησίου, όπου και μίλησαν για τη σημασία του αθλητισμού. Οι δράσεις αυτές, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

agrafa-athlisi-sxoleia1

ΑΓΡΑΦΑ

Σε ανακοίνωση του δήμου Αγράφων μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: “Ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής με την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κα Βασιλική Φεγγούλη και τον αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μάκκα, συνοδευόμενοι από  τον 5ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Κick-Βoxing κ. Σπύρο Κολοκώτσιο και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Ηλία Τσιγαρίδα επισκέφθηκαν τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Δυτικής Φραγκίστας, Κρέντης, Παλαιοκατούνας και Γρανίτσας, όπου οι αθλητές μίλησαν στους μικρούς μαθητές για τα οφέλη του αθλητισμού και της υγιεινής διατροφής.”

“Με ενέργειες του δήμου Αγράφων, μετά το πέρας των δράσεων, δόθηκε στα σχολεία αθλητικός εξοπλισμός, τον οποίο εξασφάλισε μετά από χορηγίες. Για τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου  θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις,  όπου θα οριστεί νέα ημερομηνία με νέα σχετική ανακοίνωση.“

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Αντίστοιχη δράση πραγματοποίησε και ο δήμος Καρπενησίου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Σε συνέχεια των δράσεων του δήμου Καρπενησίου για συνεχή ενημέρωση των δημοτών σε θέματα που αφορούν τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κλεομένης Λάππας και η αθλήτρια του TAE KWON-DO και του Kick-Boxing Σεμέλη Ζαρμακούπη, η οποία πρόσφατα κέρδισε το χρυσό και το ασημένιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kick-Boxing στην Ιρλανδία, επισκέφτηκαν τα  1ο, 2ο, 3ο και  4ο Δημοτικά Σχολεία Καρπενησίου, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για θέματα αθλητισμού”, ενώ σύμφωνα με τον δήμο, “... δόθηκε στα σχολεία αθλητικό υλικό, το οποίο προέρχεται  από χορηγία ιδιωτικής εταιρείας, την οποία και ευχαριστεί ο δήμος”.