Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Υποτροφίες σε 7 Ευρυτανόπουλα από το Ίδρυμα Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου, 2 υποτροφίες σε φοιτητές Ιατρικής από το Ίδρυμα Χ.Ι Ανάγνος

Πιστό στη διαχρονική προσφορά του στην εκπαίδευση και τη νεολαία της Ευρυτανίας, το Ίδρυμα Γαζή - Τριανταφυλλόπουλου προκηρύσσει και τη φετινή χρονιά τη χορήγηση υποτροφιών σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

ypotrofies-gazi14

Ειδικότερα, το Ίδρυμα θα χορηγήσει έξι (6) υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές και μια (1) διδακτορικής διατριβής, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, οι οποίες θα δοθούν σε φοιτητές και πτυχιούχους ΑΕΙ που κατάγονται από την Ευρυτανία ή κατοικούν στην Ευρυτανία για τουλάχιστον μια πενταετία και αφορούν την απόκτηση πρώτου τίτλου σπουδών για κάθε επίπεδο (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό).

Οι υποτροφίες

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι τέσσερις (4) υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ (αφορά όλα τα γνωστικά πεδία) που έχουν ολοκληρώσει το προηγούμενο έτος σπουδών και έχουν με επιτυχία εξετασθεί σε όλα τα μαθήματα του έτους. Δεν περιλαμβάνονται φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα για τη σχολή τους έτη σπουδών.

Ακόμη δύο (2) υποτροφίες θα δοθούν σε πτυχιούχους ΑΕΙ που έχουν εγγραφεί σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα (επίσης αφορά όλα τα γνωστικά πεδία στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό), ενώ μια υποτροφία επιπλέον θα χορηγηθεί σε υποψηφίους που έκαναν έναρξη εκπόνησης της διδακτορικής τους διατριβής μετά την 01.09.2015.

Οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, συνοδευόμενες από όλα τα δικαιολογητικά σε τρία (3) αντίτυπα, θα υποβάλλονται από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, στη Γραμματεία του Ιδρύματος (οδός Ρήγα Φεραίου 2 Καρπενήσι, Τ.Κ. 36100), από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικά στην ίδια διεύθυνση.

Τονίζεται πως μετά την λήξη της παραπάνω προθεσμίας «καμιά αίτηση δεν θα γίνει δεκτή, ενώ υποψηφιότητες με ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα εξετάζονται και οι ελλιπείς φάκελοι θα επιστρέφονται».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 22370 - 24766, 210-3604143 και 6977744907.

Σε Ευρυτάνες φοιτητές Ιατρικής

Εξάλλου, το «Ίδρυμα Υποτροφιών για την Εκπαίδευση Χριστίνας και Ιωάννη Ανάγνος», το οποίο έχει συσταθεί από Έλληνες της διασποράς που έχουν διαπρέψει στις ΗΠΑ, τη Χριστίνα και τον Ιωάννη Ανάγνου, ιατρού με καταγωγή από τη Δυτική Φραγκίστα, θα απονείμει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, δύο υποτροφίες σε πρωτοετείς σπουδαστές των Ιατρικών Σχολών στην Ελλάδα.

Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν πρωτίστως σε φοιτητές που κατάγονται από τον νομό Ευρυτανίας, άλλως από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ταχυδρομικά, στη διεύθυνση του Ιδρύματος (ΞΑΝΘΟΥ 5, Τ.Κ. 10673, ΑΘΗΝΑ) μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210-3640143, από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι.