Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

ev media-logo

Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων ΑμεΑ ΠΕ Ευρυτανίας: Νέο Δ.Σ. και ημερίδα για την αναπηρία στα τέλη Νοεμβρίου

Στις 17 Οκτωβρίου 2016 διεξήχθησαν οι εκλογές του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε Ευρυτανίας, ενώ την Παρασκευή 21/10 εκλέχθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. με μυστική ψηφοφορία.

 mparka-anastasia1

Το νέο Δ.Σ. του συλλόγου είναι το εξής: Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα πρόεδρος (ΦΩΤΟ), Γεώργιος Ελεφάντης αντιπρόεδρος, Βασιλική Μαντέκα γραμματέας, Βασιλική Φαλάρα ταμίας, Ελένη Καρανίκα έφορος.

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να επιδείξει αξιόλογη δράση όσον αφορά στην προσπάθεια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας περί της αναπηρίας, τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, την επιδίωξη για καλύτερη ποιότητα ζωής και ένταξης των ατόμων στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ημερίδα για την αναπηρία

Στο πλαίσιο αυτό κινείται, εξάλλου, και η ημερίδα που θα διοργανώσει ο Σύλλογος στο Καρπενήσι, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, με θέμα: «(Απο)δομώντας την Αναπηρία: Το Χρονικό Ενός Στίγματος», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στη Δημ. Κεντρική Βιβλιοθήκη (ώρα έναρξης: 18.00) και σε αυτήν θα μιλήσει η Μελενία-Μαρία Τολόγλου, Εκπαιδευτικός Π.Ε.60, M.Ed Ειδικής Αγωγής

Η θεματολογία της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει τους εξής άξονες: Προσδιορισμός της έννοιας της Αναπηρίας και της Ένταξης που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία, Εννοιολογική Αποσαφήνιση της Ένταξης και της Αναπηρίας, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, Κριτική της Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Επαναπροσδιορισμός των εννοιών και Προτάσεις που θα συμβάλλουν στη σωστή δόμηση μιας ενταξιακής εκπαίδευσης.