Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Η Ευρυτανία «ταξίδεψε» στο Μετρό της Ακρόπολης. Ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα Κέδρα, του Κων/νου Χύτη

Φωτογραφικό υλικό από το χωριό Κέδρα Ευρυτανίας, το οποίο είναι και ο τόπος καταγωγής του, παρουσίασε σε ειδική έκθεση στο Μετρό της Ακρόπολης ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Χύτης.

kedra-metro-akropl3

Η έκθεση έγινε υπό την αιγίδα του ΟΑΣΑ και των ΣΤΑ.ΣΥ και διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος Metro Stages, το οποίο ακολουθεί το παράδειγμα άλλων Μετρό σε πόλεις όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη.

Ο Κωνσταντίνος Χύτης ασχολείται ερασιτεχνικά εδώ και δυο χρόνια με την φωτογραφία και στόχος του ήταν -όπως αναφέρει- να παρουσιάσει στο κοινό του το μοναδικό τοπίο της γενέτειράς του. Στις εικόνες που εκτέθηκαν από τη Δευτέρα 14 ως την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στον χώρο του Μετρό της Ακρόπολης ο επισκέπτης πήρε «γεύση» από τα χαρακτηριστικά αγραφιώτικα τοπία, τη ζωή των ανθρώπων, την αρχιτεκτονική των σπιτιών.

«Το φωτογραφικό μου υλικό παρουσιάζει ένα μικρό δείγμα από την φύση, την αρχιτεκτονική, το στυλ των δρόμων, αλλά και εντυπωσιακά χρώματα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα λατρέψει ο θεατής. Εύχομαι τα έργα μου να φανούν αντάξια της ομορφιάς που προσφέρει αυτός ο απομακρυσμένος τόπος της Ευρυτανίας», είχα πει ο ίδιος.

Όσο για το πώς αντιμετώπισε την έκθεση το κοινό, ο κ. Χύτης δηλώνει στα «Ευρυτανικά Νέα» πως «η αποδοχή του κόσμου ήταν μεγάλη! Τους άρεσε πολύ η αρχιτεκτονική και η φύση που προσφέρει το ευρυτανικό χωριό μας. Συχνά ζητούσαν και περισσότερες λεπτομέρειες για το εκάστοτε έργο. Υπήρχαν περιπτώσεις που το τοπίο ήταν τόσο θαυμάσιο στα μάτια κάποιων, που δυσκολευόντουσαν να πιστέψουν ότι αυτό ήταν σε ελληνική γη».