Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

«Φέρτε μας προσωπικό». Δραματική έκκληση για κάλυψη άμεσων αναγκών στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστας. Τι ζητούν

Υποστελεχωμένο, αλλά και με λειτουργικά προβλήματα συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας, που καλύπτει ολόκληρη τη δυτική Ευρυτανία, χωρίς προσωπικό, χωρίς πετρέλαιο για τη θέρμανση των κτηρίων και χωρίς ασθενοφόρο και επόπτες, εξυπηρετώντας παράλληλα τις ανάγκες δεκαεπτά (17) Περιφερειακών Ιατρείων της Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας.

kentro-ygeias-dytiki-fragkistas1

Τα προβλήματα συνεχίζονται στην υγεία της δυτικής Ευρυτανίας. Ζητούν την άμεση κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό, με την πρόσληψη, για 36 μήνες, τουλάχιστον δέκα (10) επικουρικών, διαφόρων αναγκαίων ειδικοτήτων για την τυπική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φραγκίστας και καταγγέλλουν πως σε άλλα Κέντρα Υγείας γίνονται προσλήψεις, πλην της Ευρυτανίας.

Τα αιτήματα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, σε όλη την διοικητική έκταση της 5ης ΥΠΕ, δηλαδή τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, είναι αυξημένα. Αναμένεται η 5η Υ.ΠΕ να επιλέξει μεταξύ των αιτημάτων των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων για να προσλάβει επικουρικό προσωπικό.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη στελέχωση στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας είναι “ΜΗΔΕΝΙΚΗ”, όπως καταγγέλλεται, δεν έχει δοθεί έως και σήμερα κανενός είδους προσωπικό, από τα ζητούμενα, σε αντίθεση με άλλες μονάδες στη Θεσσαλία ή στην Εύβοια, που υπάρχουν προσλήψεις.

Και ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, χαρακτηριστικό είναι, ότι έχουν ήδη γραφτεί, στη λίστα της 5ης Υ.ΠΕ, αρκετά άνεργα άτομα, κατάλληλων ειδικοτήτων υγείας, ακόμη και από την περιοχή της δυτικής και της ευρύτερης Ευρυτανίας, δεν υπάρχουν όμως αποφάσεις πρόσληψης.

Μάλιστα, σε άτυπη ενημέρωση, που εξέδωσε το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, ανακοινώνει σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω για τις ζητούμενες από το Κέντρο ειδικότητες, να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας για παραλαβή αιτήσεων.

Αίτημα για επικουρικό προσωπικό με διάρκεια συμβάσεων 36 μηνών

Έγγραφο με θέμα: “Αίτημα για Επικουρικό Προσωπικό”, που απέστειλε προς την 5η Υ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, και υπογράφεται από τον διευθυντή γενικής ιατρικής κ. Παπανικολάου Νίκο, συντονιστή της επιστημονικής λειτουργίας του ΚΥ Φραγκίστας, αναφέρει: “Προκειμένου να καλυφθούν στοιχειώδεις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της μονάδας μας, παρακαλούμε για την πρόσληψη του παρακάτω επικουρικού προσωπικού με χρονική διάρκεια τουλάχιστον 36 μηνών ως ακολούθως:”

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, άτομα 2, ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ άτομα 3, ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ άτομο 1, ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ή ελλείψει ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, άτομο 1, ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ή ελλείψει ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ άτομο 1, ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ή ελλείψει ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ άτομο 1 και ΥΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ άτομο 1.

“Υπενθυμίζουμε την ανύπαρκτη υφιστάμενη στελέχωση της μονάδας μας, όπως και το γεγονός ότι αποτελεί την μοναδική υγειονομική δομή, που σταθερά λειτουργεί και εφημερεύει στον απομακρυσμένο δήμο Αγράφων, εποπτεύοντας και εξυπηρετώντας παράλληλα τις ανάγκες δεκαεπτά (17) Περιφερειακών Ιατρείων της Π.Ε. Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας”, καταλήγει στο έγγραφο του ο κ. Παπανικολάου.

ΕΡΩΤΗΜΑ

Αλήθεια, τόσο δύσκολο είναι η κυβέρνηση να παράσχει την αναγκαία υγεία στους πολίτες, που τη δικαιούνται;