Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αύριο, Πέμπτη 8/12. Διαχρονικά ισχνή η απεργιακή συμμετοχή στην Ευρυτανία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Και η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει στην απεργία, όπως αποφάσισε το 36ο συνέδριό της.

apergia-plateia-karpen11

Στις κινητοποιήσεις της συγκεκριμένης ημέρας, θα συμμετέχει και η ΠΝΟ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για ακόμη ένα 24ωρο. Την ίδια μέρα, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι ζητούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και τη μη απόλυση των επικουρικών γιατρών.

Όσον αφορά την Ευρυτανία, θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με το ποιοι (και πόσοι) θα απεργήσουν. Το πρόσφατο παρελθόν, πάντως, έχει δείξει πως η συμμετοχή είναι ισχνή, στον δε ιδιωτικό τομέα σχεδόν μηδαμινή.

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις πολιτικές της λιτότητας, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. «Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων», αναφέρει η ΓΣΕΕ, σε σχετική της ανακοίνωση.

Το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ θεωρεί πως η απεργία της 8ης Δεκέμβρη «πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης».