Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Λήγει η προθεσμία για το επίδομα των 600 ευρώ, για την ενίσχυση οικογενειών ορεινών-μειονεκτικών περιοχών

Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν καταθέσει αίτηση για τη λήψη επιδόματος ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών θα πρέπει να βιαστούν, καθώς στο τέλος Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις του επιδόματος, που ξεκινά από τα 300 και φθάνει έως τα 600 ευρώ. Η Ευρυτανία περιλαμβάνεται στην ανωτέρω κατηγορία περί «ορεινών και μειονεκτικών περιοχών».

apokentromeni-dioikisi-grafeia1

Να θυμίσουμε πως την αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών την έχει πλέον η Διεύθυνση Οικονομικού και τα Τμήματα Διοικητικού Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που μεριμνούν για την πληρωμή κάθε δικαιούχου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού (οδός Ναπ. Ζέρβα 3, Καρπενήσι, τηλ. 22370-25023, ΦΩΤΟ) καθώς επίσης και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), στους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων.

Τα ποσά

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ευρώ) ετησίως και β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ευρώ) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700 ευρώ).

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.