Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Ξεκινά το νέο LEADER: 6,15 εκατ. ευρώ για Φθιώτιδα & Ευρυτανία. Η επιδότηση ιδιωτικών επιχειρήσεων αγγίζει το 65%. Ενταγμένη για 1η φορά η πόλη του Καρπενησίου

Αρχές καλοκαιριού αναμένεται να ανοίξει το νέο πρόγραμμα LEADER 2014 - 2020 για Φθιώτιδα & Ευρυτανία με συνολικό προϋπολογισμό 6,15 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε τμήμα της Φθιώτιδας και σε ολόκληρο τον νομό Ευρυτανίας, χρηματοδοτώντας ιδιωτικά και δημόσια έργα.

leader-2020-reportaz1

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του νέου προγράμματος, το 40% των κονδυλίων θα κατευθυνθεί σε δημόσια έργα, με επιδότηση 100%, ενώ το υπόλοιπο 60% σε ιδιωτικά έργα, με επιδότηση που ξεκινά από το 40% και φτάνει το 65% για υφιστάμενες και υπό ίδρυση επιχειρήσεις. Οι πρώτες προκηρύξεις αναμένονται να εκδοθούν αρχές καλοκαιριού του 2017.

Το νέο πρόγραμμα για ολόκληρο τον νομό Ευρυτανίας και μέρος της Φθιώτιδας, υλοποιεί μόνο μια εταιρεία, η Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε., εταιρεία με έδρα τη Λαμία, μέτοχοι της οποίας είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δήμοι της Περιφέρειας όπως και άλλοι φορείς.

Για πρώτη φορά στα προγράμματα Leader, εντάσσεται και η πόλη Καρπενησίου, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαινε, δηλαδή επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλης, δεν ήταν δυνατόν να χρηματοδοτηθούν από τα προγράμματα.

«Το Leader αποτελεί χρυσή ευκαιρία» δηλώνει στα Ε.Ν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε ΕΔΩ για να γίνετε ηλεκτρονικός συνδρομητής