Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

ev media-logo

Ο Μάρκος Μπότσαρης στο… Χόλιγουντ. Στο Φεστιβάλ Καννών ταινία που πραγματεύεται τον… έρωτα μιας Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός Τούρκου αξιωματικού το ’21

«Cliffs of Freedom»: αυτός είναι ο τίτλος της ταινίας που πραγματεύεται την Επανάσταση του 1821 και περιλαμβάνει αναφορές στον ήρωα Μάρκο Μπότσαρη, που έπεσε νεκρός στη Μάχη του Κεφαλόβρυσου, στο Καρπενήσι.

mpotsaris-hollywood1

Η ταινία ξετυλίγει την ιστορία ενός έρωτα στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, έχει προϋπολογισμό 25 εκατ. δολάρια και φέρει τη σφραγίδα του Τζέιμς Κάμερον. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για μια ταινία με στόχο την ακριβή αποτύπωση του ιστορικού πλαισίου της Ελληνικής Επανάστασης· τα γεγονότα της περιόδου του ’21 χρησιμοποιούνται όμως ως κάδρο για το ρομαντικό δράμα που ασχολείται με τον παράνομο έρωτα μιας Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός Τούρκου αξιωματικού.

Τα γυρίσματα του ρομαντικού δράματος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Σάντα Φε του Μεξικού, ενώ η ταινία αναμένεται να κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, τον Μάιο του 2017.

Ένας Ελληνοαμερικανός στον ρόλο του Μπότσαρη

 Εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας είναι ο Ελληνοαμερικανός Σάιμον Κασσιανίδης, ο οποίος υποδύεται τον Μάρκο Μπότσαρη (αν και το όνομα του οπλαρχηγού δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στο φιλμ). «Ο χαρακτήρας που παίζω λέγεται Γρηγόρης, αλλά στην ουσία είναι ο Μάρκος Μπότσαρης», δηλώνει ο ίδιος.

«Ο Σάιμον υποδύεται τον Μάρκο Μπότσαρη, έναν από τους πιο γνωστούς ήρωες της Επανάστασης. Είναι ενθουσιασμένος με τον νέο του ρόλο», αναφέρει ο μάνατζέρ του Στέλιος Κωνσταντινίδης, ο οποίος πρόκειται να φέρει την ταινία και στην Ελλάδα, με την πρεμιέρα να προγραμματίζεται στα τέλη του 2017, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

mpotsaris-hollywood2

Το σενάριο φέρει την υπογραφή της Μαριάν Μετρόπουλος, συζύγου του Ντιν Μετρόπουλος, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία τον οποίο το περιοδικό «Forbes» έχει συμπεριλάβει στους 20 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται γύρω στα 2,5 δισ. δολάρια. Πρόκειται για μια παραγωγή πολύ υψηλών προδιαγραφών, καθώς το μπάτζετ έφτασε τα 25 εκατ. δολάρια. Σκηνοθέτης είναι ο Βαν Λινγκ (το όνομά του έχει συνδεθεί με παραγωγές όπως «Τιτανικός» και «Terminator 2») ενώ ενεργό ρόλο στη σκηνοθεσία έχει ο διάσημος και βραβευμένος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον.

«Αυτή η ταινία θα αποτελέσει σταθμό στην καριέρα πολλών ηθοποιών, καθώς υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες από τις αντίστοιχες που είχαν αρχικά τεθεί για τις ταινίες “Τροία” και “300”», συμπληρώνει ο Στέλιος Κωνσταντινίδης.

Στο πλευρό του Σάιμον Κασσιανίδη βρίσκονται και άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί, με βασικότερους τους Κρίστοφερ Πλάμερ και Μπίλι Ζέιν. «Είναι αξιοπρόσεκτο πόσο ενδιαφέρον δείχνουν για την ελληνική Ιστορία τέτοιας εμβέλειας χολιγουντιανά ονόματα. Πολλοί από αυτούς έχουν μελετήσει τη δύσκολη διαδρομή μας, έχουν εκτιμήσει τα ήθη και τις αξίες μας και δηλώνουν φιλέλληνες», αναφέρει στο «Π.Θ».