Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

ev media-logo

«Κάτω τα χέρια από την Υγεία», βροντοφώναξε στη Λάρισα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρπενησίου-ΚΥΔΦ-ΚΨΥ, που συμμετείχε στο «Καραβάνι Υγείας» (ΦΩΤΟ)

Από τους δρόμους της Λάρισας πέρασε την περασμένη Τετάρτη (1/2) το «Καραβάνι Υγείας», με τους συμμετέχοντες να κάνουν πορεία 9 χιλιομέτρων μέχρι να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ιδιαίτερο χρώμα στη διαδήλωση που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ έδωσαν τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας.

karavani-ygeias-larisa1

Στη θεσσαλική πόλη βρέθηκε, εξάλλου, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου, Κ.Υ Δυτ. Φραγκίστας και Κέντρου Ψυχικής Υγείας (συνολικά περί τα 15 άτομα). Οι εργαζόμενοι των δομών υγείας του ν. Ευρυτανίας, κρατώντας πανό που ανέγραφε «Κάτω τα χέρια από την Υγεία - Δωρεάν Υγεία για όλους», διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συνεχή υποβάθμιση του τομέα Υγείας στον νομό (ελλείψεις προσωπικού, υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση κ.α.), που δυσχεραίνει το έργο τους για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

karavani-ygeias-larisa2

Κατά την διάρκεια της πορείας, γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι και αγρότες έκαναν στάση στη γέφυρα του Πηνειού ποταμού, απ’ όπου πέταξαν στο νερό δύο πανό, στα οποία απεικονίζονταν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε πως το «Καραβάνι της Υγείας» που έφτασε στη Θεσσαλία, στέλνει μήνυμα πως οι υγειονομικοί δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους και «…δεν θα υποστείλουν τη σημαία τους για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και νοσηλείας, προς όφελος των ασθενών». Τέλος, έκανε αναφορά στους αγρότες οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, λέγοντας πως «από κοινού θα ανατρέψουμε τις πολιτικές που γονατίζουν την ελληνική κοινωνία».

karavani-ygeias-larisa3