Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η σημερινή (8/3). Τα μηνύματα του Συλλόγου Γυναικών και της ΝΟΔΕ ΝΔ

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας & η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας ν. Ευρυτανίας απέστειλαν σχετικά μηνύματα.

gynaika-8-marti-giorti

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας αναφέρει:

«Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας . Μια φορά τον χρόνο, όμως την τιμούμε. Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα. Η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Οι γυναίκες που ξέρουν να διεκδικούν αλλά και να διασκεδάζουν.

 Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος -το πλέον πετυχημένο, ανατρεπτικό, προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα- ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών. Στις 8 Μάρτη 1857 οι ράφτρες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας μείωση των εξαντλητικών ωρών εργασίας και ζητώντας ίσα μεροκάματα με τους άντρες. Το 1910 η Κλάρα Τσέτκιν, διεθνής αγωνιστική φυσιογνωμία του εργατικού και γυναικείου κινήματος, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου Συνεδρίου Σοσιαλιστριών στην Κοπεγχάγη, πρότεινε να καθιερωθεί η 8 του Μάρτη "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ". Για να εκφράσουμε "είπε" την αλληλεγγύη και την αγάπη για Ειρήνη που μας ενώνει και να διαδηλώσουμε τη συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας". Το 1977 ο ΟΗΕ στη Γενική του Συνέλευση καθιέρωσε την Ημέρα της Γυναίκας, ως Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.

Ελάτε να γιορτάσουμε την μέρα αυτή όλες οι γυναίκες με πολύ χορό αλλά και πολλές εκπλήξεις, την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις Μουσικές Επαφές. Ώρα προσέλευσης 9:00 – 9:30 μμ».

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Ευρυτανίας αναφέρει:

«Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η ΝΟ. Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Ευρυτανίας, χαιρετίζει τους αγώνες και τη προσφορά των γυναικών στη διαμόρφωση της σημερινής κοινωνίας. Έχουν γίνει μεγάλα βήματα τα τελευταία 35 χρόνια για την ισότητα των δύο φύλλων. Η θέση της Γυναίκας είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν σε παγκόσμια κλίμακα.

Ως Ελληνική κοινωνία όμως υστερούμε και δεν βοηθάμε τις γυναίκες να εκπροσωπούνται επαρκώς, όχι μόνο στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και σε όλες τις μορφές και τις εκφράσεις της δημόσιας ζωής. Θα πρέπει να πάψουμε να κατέχουμε σε αυτόν τον τομέα μια από τις τελευταίες θέσεις των πολιτισμένων εθνών και να δώσουμε την ευχέρεια στις Γυναίκες να εκπροσωπούνται ευρύτερα, άλλωστε έχουν πολλές ικανότητες και μια κοινωνική ευαισθησία η οποία λείπει από του άνδρες. Η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να κάνουν περισσότερα πράγματα, για την ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής, όταν διαπιστώσουν ότι το πολιτικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο από το πολιτικό κόστος. Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε έτσι ώστε να καλυφθεί το πολύ σημαντικό έλλειμμα που έχουμε στην ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση των γυναικών για μεγαλύτερη κοινωνική συμμετοχή θα βελτιώσει την κοινωνία που ζούμε. Η εκπροσώπηση των γυναικών είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις έννοιες της ποιότητας της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την ποιότητα και την ουσία της δημοκρατίας, θα βελτιώσει την κοινωνία, θα δημιουργήσει μία σταθερή και ισχυρή κοινωνία, μία κοινωνία φιλελεύθερη».