Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

ev media-logo

Το γλυκό της εβδομάδας | Λαχταριστή και εύκολη Κις Λορέν

746

Υλικά

-1 φύλλο σφολιάτα

-200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-1/2 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη

-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

-4 μεγάλα αυγά

-1 πρέζα μοσχοκάρυδο

-αλάτι & πιπέρι

-1 κ.σ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση

Βγάζουμε το 1 φύλλο σφολιάτα από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.  Στρώνουμε το φύλο σφολιάτας σε ταρτιέρα στρωμένη με λαδόκολλα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 2΄- 3΄το ψιλοκομμένο μπέικον και το τοποθετούμε στην ψημένη τάρτα. Βάζουμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Τα χτυπάμε με το σύρμα να αναμειχθούν καλά.

Τοποθετούμε την τάρτα στη μεγάλη σχάρα του φούρνου και με προσοχή ρίχνουε λίγο λίγο το υγρό μείγμα.  Βάζουμε εδώ κι εκεί τα κρύα κομμάτια βουτύρου Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέμα.  Αφήνουμε την κις λορέν να κρυώσει για 15΄-20΄και την κόβουμε σε κομμάτια.

από www.imommy.gr