Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Πασχαλινά κουλουράκια

748

Υλικά

-2 φλ. ζάχαρη

-4 αυγά

-250 γρ. βούτυρο

-½ φλ. γάλα

-½ φλ. χυμό πορτοκαλιού

-ξύσμα πορτοκαλιού

-1 κιλό αλεύρι

-4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-2 βανίλιες

-½ κ.γ. σόδα

-½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. ροσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και αφού τα αλείψουμε με αυγό, τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr