Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Τρέχοντες σε βουνοκορφές και μονοπάτια: Η Ευρυτανία αποκτά (επιτέλους) αγώνες ορεινού τρεξίματος. Όσα θα γίνουν το 2017

Η Ευρυτανία, ο πιο ορεινός και άγριος ελληνικός νομός, φαίνεται πως σύντομα θα μπει στον «χάρτη» των αγώνων ορεινού τρεξίματος (και ποδηλασίας), καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί η διεξαγωγή αγώνων και παράλληλα σχεδιάζονται νέες, μεγάλες και απαιτητικές διαδρομές.

oreino-treximo1

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι αγώνες ορεινού τρεξίματος σε ολόκληρη την Ελλάδα: από τον μυθικό Όλυμπο μέχρι την Κρήτη και τη Ροδόπη, το δρομικό (ορεινό) κίνημα διαθέτει πλέον πάμπολλες και ποικίλες ευκαιρίες για να τρέξει.

Ο νομός Ευρυτανίας, αν και προικισμένος από τη φύση, δεν διέθετε (τουλάχιστον μέχρι σήμερα), κάποια διοργάνωση με σταθερή συχνότητα διεξαγωγής και πανελλαδική εμβέλεια. Η ανωτέρω συνθήκη, ωστόσο, σύντομα θα αλλάξει, καθώς ήδη έχουν προκηρυχθεί αγώνες (τρεξίματος-ποδηλασίας)· κορωνίδα αυτών και σημείο αναφοράς φαίνεται πως θα αποτελέσει το ‘Evrytania Trail Project’, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει σε χώματα ευρυτανικά την άνοιξη του 2018 (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 

Οι προσεχείς αγώνες

Πριν από τον αγώνα ultra-trail 100χλμ, όμως, οι λάτρεις του βουνού θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν ή να ποδηλατίσουν επί ευρυτανικού εδάφους, καθώς θα διεξαχθούν αντίστοιχες διοργανώσεις.

Αρχικά, ο Περιηγητικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας «Ε4-Το Παντα Βρέχει» προκήρυξε ορεινούς ποδηλατικούς αγώνες (ΜΤΒ) στις 10-11 Ιουνίου 2017, διήμερο κατά το οποίο θα γίνουν δύο διαδρομές (μικρή και μεγάλη).

Με τον ίδιο διοργανωτή, στις 2-3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν αγώνες ορεινού τρεξίματος, το Ε4 Trail race (μεγάλη διαδρομή) και το Evritos Mountain Race (Μικρή διαδρομή).

Λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, εξάλλου, και πιο συγκεκριμένα στις 6/8/17, θα λάβει χώρα ο αγώνας Karpenisi Trail Run, με επίκεντρο (όπως όλα δείχνουν) το όρος Καλιακούδα, ο οποίος και θα αποτελέσει μέρος μιας σειράς 4 trail αγώνων στα βουνά της Στερεάς Ελλάδος (τα υπόλοιπα: Οίτη, Καλλίδρομο, Ελικώνας).

(Πηγή φωτο: www.skyrunner.gr)