Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

ev media-logo

Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Καρπενήσι. Θα διαρκέσουν έως την 15η Μαΐου, με προαιρετική λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή 7/5

zinopoulou1234

Μέσα σε κλίμα οικονομικής «ασφυξίας» για εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, με την αγοραστική δύναμη των πολιτών να βρίσκεται σε αρνητικά επίπεδα-ρεκόρ, άνοιξε από την Τρίτη 2 Μαΐου, η αυλαία των ενδιάμεσων εκπτώσεων, με τους καταναλωτές να έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους σε χαμηλότερες τιμές και τους καταστηματάρχες να ελπίζουν σε -μικρή, έστω- αύξηση του τζίρου τους.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο του νόμου 4446/2016, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά την Κυριακή 7 Μαΐου, με προτεινόμενο ωράριο 11.00 - 20.00.

Στο Καρπενήσι, οι έμποροι και οι καταστηματάρχες δεν προσδοκούν… θαύματα, ευελπιστούν ωστόσο πως οι ημέρες των εκπτώσεων θα δώσουν μια μικρή ανάσα στα ταμεία τους. Όπως τονίζουν δε, το καταναλωτικό κοινό θα βρει ποικιλία ειδών σε ελκυστικές τιμές, ενώ απευθύνουν μήνυμα για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.