Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Ενθουσιασμένοι από την Ευρυτανία. Διακεκριμένοι συνταγματολόγοι & μεταπτυχιακοί φοιτητές βρέθηκαν στο Καρπενήσι με αφορμή ημερίδα

Περίπου εβδομήντα πέντε (75) άνθρωποι -καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, μεταπτυχιακοί φοιτητές των Τμημάτων Νομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης και υποψήφιοι διδάκτορες, επισκέφθηκαν το Καρπενήσι και την Ευρυτανία για τις εργασίες Ημερίδας με θέμα τη συνταγματική επιστήμη και κοινό σεμινάριο των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημοσίου Δικαίου ΕΚΠΑ και ΑΠΘ.

1

Με πρωτοβουλία του Ευρυτάνα αν. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής ΑΠΘ, Παναγιώτη Μαντζούφα, το Καρπενήσι και το Π. Μικρό Χωριό φιλοξένησαν κοινό σεμινάριο των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημοσίου Δικαίου των Τμημάτων Νομικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης και ημερίδα του Επιστημονικού Ομίλου «Αριστόβουλος Μάνεσης», αντίστοιχα.

Διακεκριμένοι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες της ημερίδας και του σεμιναρίου· μεταξύ άλλων, στην Ευρυτανία βρέθηκαν, πλην φυσικά του καθ. Παναγιώτη Μαντζούφα, ο Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Ομ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής ΕΚΠΑ, καθώς και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, Ιωάννης Δρόσος (αναγκάστηκε να αποχωρήσει το πρωί του Σαββάτου καθώς έπρεπε να παραβρεθεί στον τελικό κυπέλλου στον Βόλο).

3

Όσα έγιναν

Την Παρασκευή 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο το κοινό σεμινάριο των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών Δημοσίου Δικαίου των Νομικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το οποίο περιλάμβανε την παρουσίαση εργασιών των φοιτητών ενώπιων των καθηγητών τους, ενώ την επομένη, Σάββατο 5/5, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Σχολείου (Μουσείου) στο Παλαιό Μικρό Χωριό, όπου διεξήχθη η ημερίδα με θέμα «Η κατάσταση της συνταγματικής επιστήμης σήμερα». Εκεί βρέθηκε και ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, που καλωσόρισε φοιτητές και καθηγητές στον τόπο μας και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία.

2

Όπως ανέφερε στα «Ευρυτανικά Νέα» ο καθηγητής Παναγιώτης Μαντζούφας, που ανέλαβε οργανωτικά το διήμερο (διαμονή, διασκέδαση κ.α.) «…όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το Καρπενήσι και την ευρυτανική φύση», αφού ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από το βαρύ τους πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους Κορυσχάδες, να γνωρίσουν την ιστορία του Μικρού Χωριού κ.α.

4

Ο Επιστημονικός Όμιλος «Αριστόβουλος Μάνεσης» και ο καθηγητής Π. Μαντζούφας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τόσο τον δήμο Καρπενησίου, για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου, όσο και τον πρόεδρο της Αδελφότητας Μικροχωριτών κ. Γιάννη Αρώνη.

5