Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Επί τάπητος η δασοπροστασία, στη συνεδρίαση του Σ.Ο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγράφων

Με κεντρικό άξονα την πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγράφων.

agrafa-politiki-prostasia11

Έτοιμος δηλώνει ο δήμος Αγράφων για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Το θέμα τέθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγράφων την περασμένη Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στο Κερασοχώρι.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, του εκπροσώπου του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Φαναριώτη, του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου κ. Φυσέκη, της Προϊσταμένης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κας Σιαπέρα,  του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Μπίκα, της εκπροσώπου του Δασαρχείου Καρπενησίου κας Ντρίβα και του Πολιτικού Μηχανικού του δήμου κ. Λάππα.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου, κ. Μπαμπαλής, παρέδωσε στους παρευρισκόμενους το ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και το μνημόνιο ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών δήμου Αγράφων, με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης», και στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, έως τώρα ο δήμος Αγράφων έχει προχωρήσει στους καθαρισμούς δρόμων, εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως επίσης και σε καθαρισμούς νεκροταφείων και κοινόχρηστων χώρων από τα 8μηνα του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε, έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες τοποθέτησης πυροσβεστικών υδροστομίων, καθώς και οι απαραίτητοι καθαρισμοί δασικών δρόμων, απαραίτητα στοιχεία για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως παραδόθηκε στον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη η μελέτη σημειακών παρεμβάσεων που έχει ως στόχο τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.

Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε για ακόμη μια φορά πως ο δήμος Αγράφων από πλευράς του είναι σε ετοιμότητα, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Γρανίτσα.