Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Το ίντερνετ θέλει… προσοχή. Ομιλία στο Γυμνάσιο Δυτ. Φραγκίστας για τα πλεονεκτήματα αλλά και τους κινδύνους του διαδικτύου

Στο πλαίσιο δράσεων αγωγής ψυχικής υγείας του πληθυσμού, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου πραγματοποίησε, την περασμένη Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στο Γυμνάσιο Δυτικής Φραγκίστας, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η επίδραση της χρήσης του διαδικτύου στη ζωή των νέων».

kentro-psixikis-ygeias1

Μέσα από τη δράση αυτή, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις θετικές διαστάσεις αλλά και τα σημεία κριτικής από την ενασχόληση με το διαδίκτυο, όπως επίσης και να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ο ηλεκτρονικός τζόγος και η αποπλάνηση.

Παράλληλα, τονίστηκαν τα διαγνωστικά κριτήρια του εθισμού στο διαδίκτυο, ενώ σημαντικές ήταν και οι οδηγίες που δόθηκαν για την ασφαλέστερη πλοήγηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα ως προς την προσοχή που θα πρέπει να δείχνουν οι έφηβοι στην αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων, στην προσοχή κατά την αλληλεπίδραση με αγνώστους από τον κόσμο του διαδικτύου και βεβαίως την απαραίτητη προστασία του λογισμικού του Η/Υ με την εγκατάσταση σε αυτόν κατάλληλων αντί-ιικών και αντί-κατασκοπευτικών προγραμμάτων.