Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

110 γίδια κάηκαν ζωντανά. Κεραυνός «χτύπησε» και σκότωσε ολόκληρο κοπάδι στα Άγραφα

Οι μόχθοι ετών έγιναν κυριολεκτικά στάχτη μέσα σε μια στιγμή για έναν Ευρυτάνα κτηνοτρόφο, στα ανατολικά Άγραφα, που έχασε σχεδόν το σύνολο του κοπαδιού του όταν τα ζώα χτυπήθηκαν από κεραυνό.

gidia-sto-kauki1

Ήταν την περασμένη Πέμπτη (8/6), στο όρος Σβώνη, κοντά στον οικισμό Πετράλωνα, στα σύνορα με τον νομό Καρδίτσας, όταν εξαιτίας της καταιγίδας που μαίνονταν στην περιοχή, τα ζώα (γίδες), συνολικά 120 στον αριθμό, ξεκίνησαν για να φθάσουν στο μαντρί, όπου βρίσκονταν ο κτηνοτρόφος. Λίγες στιγμές αργότερα, ένας ισχυρός κεραυνός χτυπά το κοπάδι με ορμή και σκοτώνει ακαριαία σχεδόν το σύνολο του κοπαδιού -συνολικά 110 ζώα.

Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική για τον Ευρυτάνα βοσκό, που στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς δεν βρίσκονταν κοντά στα ζώα όταν έπεσε ο κεραυνός.

Από τον κτηνοτρόφο έγινε άμεσα αναγγελία της ζημιάς προκειμένου να αποζημιωθεί, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ενώ στο σημείο του συμβάντος βρέθηκε χθες, Τρίτη 13 Ιουνίου, κλιμάκιο του οργανισμού για την ακριβή καταγραφή της ζημιάς.