Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Ένας νέος & ταλαντούχος Ευρυτάνας συγγραφέας. Ο 23χρονος Νίκος Τουμαράς κυκλοφόρησε το παρθενικό του μυθιστόρημα

Το πρώτο του βήμα στη συγγραφή βιβλίων έκανε πρόσφατα ένα «δικό» μας παιδί, ο Νίκος Τουμαράς, 23 ετών, με καταγωγή από τη Δυτ. Φραγκίστα Ευρυτανίας, που παρουσίασε στην Αθήνα το αστυνομικό μυθιστόρημα «Φυσιογνωμία: Αλλοιωμένη Αλήθεια».

toumaras-nikos-biblio1

Ένας νέος, φέρελπις Ευρυτάνας συγγραφέας παρουσίασε πρόσφατα, στην Αθήνα, το πρώτο του βιβλίο. Ο Νίκος Τουμαράς, γεννηθείς το 1994 και καταγόμενος από το χωριό Δυτική Φραγκίστα του δ. Αγράφων Ευρυτανίας, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα με τίτλο «Φυσιογνωμία: Αλλοιωμένη Αλήθεια» (εκδόσεις Πηγή).

Η παρουσίαση έγινε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου σε χώρο εκδηλώσεων στα Εξάρχεια. Αυτή αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη επίσημη γνωριμία με τους ήρωες του βιβλίου και τη μυστηριακή υφή μιας ιδιαίτερης ιστορίας. Το πάνελ της παρουσίασης, εκτός από το συγγραφέα, συμπλήρωσαν η Μαρία Μουστοπούλου (συγγραφέας-επιμελήτρια) και η Ναταλία Βαϊοπούλου (συγγραφέας). Έπειτα από την παρουσίαση της πλοκής του έργου, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι: «…το μυθιστόρημα κεντρίζει πολλά σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που είναι κρυμμένα πίσω από την εικόνα που βλέπουμε. Η αλήθεια είναι πως συνηθίζουμε να κρίνουμε τους ανθρώπους και τις καταστάσεις επιφανειακά, δύσκολα αναζητούμε τι συμβαίνει πίσω από την πρώτη ματιά. Η μεγαλύτερη μας παγίδα είναι η συνήθεια, καθώς μόνο ότι ξεφεύγει από όσα έχουμε συνηθίσει είναι αξιοπρόσεκτο. Όμως αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μας λάθη. Βλέπουμε ένα ασυνήθιστο βιβλίο όσον αναφορά τη γραφή και το ύφος, περιγραφή και των δύο ζωών από την πλευρά του Πέτρου αν και σε σημεία εναλλάσσεται με τον Ιάσωνα. Ανακαλύπτουμε την αλήθεια πίσω από την επιφάνεια και πάνω απ' όλα βλέπουμε τον κόσμο με διαφορετική, πολύ πιο παρατηρητική ματιά ξεχνώντας όσα θεωρούμε δεδομένα».

Λίγα λόγια για το βιβλίο (απόσπασμα από το οπισθόφυλλο)

«Είναι έφηβος, φαινομενικά ο Πέτρος ζει κανονικά. Ωστόσο τους έχει ξεγελάσει. Με τη βοήθεια του Ιάσωνα υλοποιείται το σχέδιο. Οικογένεια, σχολείο, φίλοι είναι ανυποψίαστοι. Στο πρόσωπο του Ιάσωνα αντικρίζουν τον Πέτρο. Παριστάνει κάποιον µε τον οποίο δεν υπάρχει εμφανής ομοιότητα, τα καταφέρνουν. Ζει τη ζωή του Πέτρου σε κάθε της μορφή, αφοσιώνεται εκεί, παρατώντας τη δική του πορεία. Και όλα αυτά για την ανακάλυψη της αλήθειας. Για ένα έγκλημα για το οποίο νιώθει υπεύθυνος. Αγαπά, αλλά εκδηλώνεται βίαια. Πονά και ο ίδιος, πληρώνει το τίμημα. Αντλώντας τις ιστορίες από την πραγματικότητα, ξεδιπλώνονται πολλαπλά γεγονότα, μυστήρια και πρόσωπα. Στο τέλος θα μάθει, αλλά δεν θα μπορέσει να διακρίνει τον ένα και μοναδικό υπαίτιο!».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Νίκος Τουμαράς γεννήθηκε το 1994 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με κλίση στις θεωρητικές επιστήμες, αποφάσισε τελικά να επιλέξει έναν διαφορετικό κλάδο επιστημών. Μόλις τελείωσε τις σπουδές στο Τµήµα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με καταγωγή από την Ευρυτανία (Δυτ. Φραγκίστα), έχει βραβευθεί µε υποτροφία από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι». Το 2015 ήταν ανάμεσα στους νικητές ευρωπαϊκού διαγωνισμού συγγραφής κειμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, µε θέμα τη διεύρυνση και τις προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα.

Από τον Οκτώβριο του 2016 ως το Μάρτιο του 2017 ήταν βοηθός στο γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια της Βουλγαρίας. Τον Απρίλιο του 2017 βραβεύθηκε σε διαγωνισμό συγγραφής εργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα τις ελληνοβουλγαρικές οικονομικές σχέσεις.

Το βιβλίο ‘Φυσιογνωμία: Αλλοιωμένη Αλήθεια’ είναι το πρώτο του εγχείρημα και ευελπιστεί να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα!