Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Τρισάγιο μνήμης στα θύματα που σφαγιάστηκαν στην “Τρύπα της Τατάρνας”, τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κκ. Γεώργιος, τέλεσε το ετήσιο τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων που βρήκαν φρικτό θάνατο, το διάστημα 1941 - 1944, καθώς πετιόταν ζωντανοί στην "τρύπα", τη γνωστή "Τρύπα της Μαρδάχας" στην περιοχή της Τατάρνας Ευρυτανίας, που οι φήμες θέλουν να είχε βάθος 90 μέτρων, κατά τον "ακήρυχτο" ακόμη τότε, υπαρκτό ωστόσο, εμφύλιο πόλεμο που επίσης μαίνονταν εν μέσω της γερμανικής κατοχής.

 

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα παρακάτω: 

“Δεκάδες Εθνικιστές και απόγονοι θυμάτων, από την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία, παρευρέθηκαν και φέτος για να τιμήσουν την Μνήμη των 2.500 θυμάτων του αρχισφαγέα Βελουχιώτη και των συμμοριτών του, στην Τρύπα της Τατάρνας κατά τα έτη 1941-1944.”

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, πλησίον της Τρύπας της Τατάρνας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιου και στη συνέχεια μεταβήκαμε στο μαρτυρικό μνημείο του βαράθρου όπου τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών. 

Το μέλος της Κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Ντάικος Κωνσταντίνος συντόνισε την λιτή εκδήλωση και αναφέρθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τόσο κατά την περίοδο της κατοχής όσο και κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου και στάθηκε ιδιαίτερα στους λόγους που οφείλουμε να τιμούμε την μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για Πατρίδα - Πίστη - Ελευθερία. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και καταθέσεις στεφάνων Τιμής και Μνήμης.

Εκ μέρους του Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Νικολάου Μιχαλολιάκου κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Εκ μέρους της Τοπικής οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας ο Συναγωνιστής Τριανταφυλλόπουλος Νικόλαος. Εκ μέρους του οργανωτικού Πυρήνα Ευρυτανίας ο Συναγωνιστής Διώτης Ευάγγελος. Η λιτή Τελετή έκλεισε με ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των θυμάτων και τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στη συνέχεια πορευτήκαμε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, στον τόπο όπου εκτελέστηκαν 4 Πατριώτες από την Κατούνα Ξηρομέρου, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από το σίγουρο θάνατο της Τρύπας, οι Γεροχρήστος Αθανάσιος, Κώτσος Δημήτριος, Μαυρομμάτης Τατσέλος και Στουρνάρας Στυλιανός, όπου τελέστηκε από τους οικείους, τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.", καταλήγει η ανακοινωση της Χρυσής Αυγής. 

 

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας της ΧΑ Διώτης Ευάγγελος

ΠΗΓΗ: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-ta-thumata-twn-kommounistwn-sthn-trupa-ths-tatarnas-fw