Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Ένας Ευρυτάνας στο ψηλότερο σημείο της Ευρώπης! Ο ορειβάτης Φώτης Θεοχάρης ανέβηκε στο όρος Ελμπρούς του Καυκάσου, στα 5.642μ

theoxaris elbrus1

Μια σπουδαία ανάβαση πραγματοποίησε με επιτυχία ο Ευρυτάνας ορειβάτης Φώτης Θεοχάρης (στο μέσον της φωτογραφίας), ο οποίος πριν από μερικές ώρες προσέγγισε την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το όρος Ελμπρούς του Καυκάσου, στα 5.642 μέτρα. Η κατάκτηση της κορυφής, στο γεωγραφικό όριο με την Ασία, πραγματοποιήθηκε από τριμελή ελληνική αποστολή και αποτελεί τον έναν από τους τρεις άμεσους στόχους του Φ. Θεοχάρη στο πλαίσιο φιλανθρωπικού πρότζεκτ για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Θα ακολουθήσει, τις επόμενες ημέρες, η ανάβαση στις δυο κορφές των Άλπεων, το καθηλωτικό Μάττερχορν των 4.478μ και η Μοντε Ρόσα (4.634μ).

Το Ελμπρούς στην πραγματικότητα δεν είναι βουνό άλλα ηφαίστειο που εξερράγη για τελευταία φορά το 50 π.Χ. περίπου· σήμερα είναι διάσημο για τους τεράστιους όγκους πάγου που το καλύπτουν. Κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης για ορειβατικές αποστολές από όλα τα μέρη του κόσμου αφού εκτός των άλλων περιλαμβάνεται στο γνωστό «Seven Summits» tour, που αποτελείται από αναβάσεις στις ψηλότερες κορυφές των ηπείρων της γης. Οι Ρώσοι, κατέταξαν το Ελμπρούς ως ένα από «Τα 7 θαύματα της Ρωσίας», στο πλαίσιο διαδικτυακού διαγωνισμού.

elbrus-mt1