Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Οι πρωταγωνιστές στα “Ευρυτανικά Νέα”. Οι δηλώσεις εν όψει Παγκοσμίου για τον Παπαμιχαήλ, τη Ρεμπούλη και τον τεχνικό Χαραμή

Ο προπονητής Παναγιώτης Χαραμής, η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μαραθώνιο Ράνια Ρεμπούλη και ο πρωταθλητής του βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μίλησαν στα "Ευρυτανικά Νέα" για την εξέλιξη της προετοιμασίας στο Καρπενήσι και τον στόχο του Παγκοσμίου που ακολουθεί.

Screenshot 1_12

Ράνια Ρεμπούλη: «Στο Παγκόσμιο για το προσωπικό ρεκόρ»

Το γεγονός πως φέτος ταλαιπωρήθηκε όσο ποτέ άλλοτε από συνεχόμενους τραυματισμούς, δε δείχνει να πτοεί την Ράνια Ρεμπούλη. Η 28χρονη αθλήτρια βάζει στόχο το ατομικό ρεκόρ στο Παγκόσμιο, όμως η βασική της χρονιά -όπως η ίδια λέει- είναι το 2018, έχοντας δύο σημαντικούς αγώνες.  Αναλυτικά:

Για την εξέλιξη της προετοιμασίας της η Ρεμπούλη δήλωσε στα “Ευρυτανικά Νέα”: «Προέρχομαι από ένα τραυματισμό στο δεξί πόδι, όμως με τις φυσικοθεραπείες που κάνω στην κα. Νούλα οι προπονήσεις έχουν βγει πολύ καλά. Υπάρχουν ενοχλήσεις, όμως δεν το βάζω κάτω και με το μυαλό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό».

Για τους στόχους της αρχής γενομένης από το Παγκόσμιο η Ρεμπούλη είπε: «Αρχικά, θα επιχειρήσω ένα καλό αγώνα με ένα προσωπικό ρεκόρ στο Παγκόσμιο. Την επόμενη σεζόν, θέλω αρχικά να είμαι υγιής, γιατί φέτος ταλαιπωρήθηκα με αρκετούς τραυματισμούς και πρώτος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο ρεκόρ και ο μαραθώνιος στο πανευρωπαϊκό. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου, την Ομοσπονδία, τον προπονητή μου την οικογένεια μου και τη φιλοξενία στο ξενοδοχείο και τον κ. Λαθύρη».

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ: «Μεγάλος στόχος η τρίτη Ολυμπιάδα»

Ο Πρωταθλητής του βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μίλησε στα “Ευρυτανικά Νέα” για την εξέλιξη της προετοιμασίας του, που αποτελεί ρίσκο, αφού δεν έχει προπονητή, αλλά και τους στόχους του. Αναλυτικά:

Για την προετοιμασία του τόνισε: «Είμαι στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας πριν το Παγκόσμιο του Λονδίνου και φέτος θα αγωνιστώ στα 20χλμ. Είναι μια περίεργη χρονιά, γιατί προετοιμάζομαι μόνος μου και αποτελεί ρίσκο για μένα. Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά και με βάση την εμπειρία στο αγώνισμα ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τους επόμενους στόχους του σχολίασε: «Μετά από δύο Ολυμπιάδες, στόχος είναι μία ακόμα τρίτη, όμως κοιτάμε πιο χαμηλά αγώνα με τον αγώνα με επόμενο ξεκάθαρο στόχο το Τόκυο. Έχω ορισμένους χορηγούς, αλλά και την Ομοσπονδία, που με στηρίζουν και παρόλο που το βάδην είναι λίγο απόμερο, εμείς είμαστε εδώ, ώστε να δείξουμε στο εξωτερικό ότι υπάρχουν Έλληνες που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο».

Για το γεγονός πως προπονείται μόνος του υπογράμμισε: «Δε με αγχώνει, αλλά αντίθετα είναι ένα κίνητρο για μένα, ώστε να δοκιμάσω νέα πράγματα…».

Παναγιώτης Χαραμής: «Άριστες οι συνθήκες στο Καρπενήσι»

Μιλώντας στα "Ευρυτανικά Νέα" ο προπονητής Παναγιώτης Χαραμής μίλησε αρχικά για το Καρπενήσι, που αποτελεί πάντα πρώτη επιλογή, τις συνθήκες προπόνησης, τόνισε δε την κακή κατάσταση του ταρτάν, ενώ τέλος μίλησε για τους επόμενους στόχους των αθλητών του. Αναλυτικά, όσα δήλωσε: 

Για την προετοιμασία είπε: 
«Πραγματοποιούμε στο Καρπενήσι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας από τις 5-26/7, με στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στο Λονδίνο. Πάντα επιλέγουμε το Καρπενήσι για τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες του, την ηρεμία και τις εγκαταστάσεις του. Μόνη εξαίρεση είναι το ταρτάν, που ελπίζαμε ότι θα έχει βελτιωθεί, όμως η οικονομική κρίση δυσκολεύει οποιαδήποτε κίνηση. Εμείς συνεχίζουμε να το λέμε… ».

Για τον στόχο στο Παγκόσμιο δήλωσε:
«Σε αυτή τη φάση θέλουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση με τη Ράνια και νομίζω ότι από τη νέα σεζόν θα στοχεύσουμε στους Πανευρωπαϊκούς για το καλύτερο δυνατό και κυρίως το πανελλήνιο ρεκόρ».