Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τι δήλωσε στα "Ευρυτανικά Νέα" ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας Κώστας Μίσσας - Οι δηλώσεις Αντετοκούνμπο και Πρίντεζη πριν την αναχώρηση

Σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου λίγο μετά τις 3μμ. αφίχθη στο Καρπενήσι και το ξενοδοχείο Μοντάνα όπου θα διαμένει έως τη 1η Αυγούστου η Εθνική Ελλάδας αντρών.

Screenshot 1_14

Ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας μίλησε αποκλειστικά στα “Ευρυτανικά Νέα” για την προετοιμασία στο Καρπενήσι και την τελική 12αδα, που θα εκπροσωπήσει την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την έναρξη της προετοιμασίας στο Καρπενήσι σχολίασε: «Ήρθαμε για μία ακόμα φορά στο Καρπενήσι σε ένα πολύ όμορφο μέρος, με πολύ καλές εγκαταστάσεις, όσον αφορά το κομμάτι της προετοιμασίας. Η λογική μας στο ξεκίνημα και γρήγορα είναι να γίνουμε ομάδα και φυσικά να είμαστε υγιείς. Η δουλειά απαιτεί συγκέντρωση και αφοσίωση σε συγκεκριμένη διάρκεια, ώστε να κερδίσουμε χρόνο σε σχέση με αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Όσον αφορά την επιλογή της τελικής 12αδας είπε: «Μέχρι το σημείο αυτό έχουμε πολύ χρόνο, θα μεσολαβήσουν τεστ και θα υπάρξουν πολλές εικόνες από αγώνες μπάσκετ. Μιλάμε για ένα καλό αριθμό πολύ καλών παιχτών, όμως η τελική 12αδα θα έχει να κάνει με το ποιος μπορεί να υποστηρίξει αυτό που θέλουμε να κάνουμε σε αυτό το τουρνουά».

Αντετοκούνμπο και Πρίντεζης
Κατά την αναχώρηση των διεθνών από τη Αθήνα για το Καρπενήσι οι διεθνείς μίλησαν στα ΜΜΕ για την έναρξη της προετοιμασίας, αποφεύγοντας όμως τα "μεγάλα" λόγια. Μεταξύ άλλων ο Αντετοκούνμπο και ο Πρίντεζης δήλωσαν τα ακόλουθα:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μέρα με τη μέρα πρέπει να γίνουμε ομάδα με τα παιδιά και μακάρι να έρθουν οι επιτυχίες μέσα απ' αυτό. Ήθελα να παίξω και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, να γινόμαστε μια γροθιά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο (…). Πάμε να παίξουμε για να πετύχουμε και να φέρουμε μια επιτυχία. Θέλω να φέρω μια επιτυχία σε αυτή την ομάδα (…). Σε μένα δεν υπάρχει πίεση. Δεν είμαι ο σταρ της ομάδας εγώ. Αυτό που θέλω είναι να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος συμπαίκτης».

Γιώργος Πρίντεζης: «Για όλους είναι χαρά να βρισκόμαστε στην Εθνική (…) πάντα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα και είναι πάντα πολύ μεγάλη μου τιμή να παίζω. Δεν μπορώ να πω αν η ομάδα είναι φαβορί για μετάλλιο, γιατί δεν έχουμε κάνει ούτε μια προπόνηση ακόμα μαζί. Έχω καλό προαίσθημα, έχουμε καλή χημεία, θα ταιριάξουμε μεταξύ μας και-γιατί όχι-να μην πετύχουμε μια διάκριση…».