Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Είσαι πρωτοετής φοιτήτρια/τρια; Δικαιούσαι μηνιαία επιδότηση για Internet - Επίσημη επιβεβαίωση από Παππά-Γαβρόγλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη μηνιαία επιδότηση έως και 80% για την παροχή πρόσβασης στο Internet σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, που θα εγγραφούν φέτος στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ανακοίνωσαν από κοινού, το πρωί της Παρασκευής (25/8), ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στην αίθουσα «Έλλη Παππά», του υπουργείου Παιδείας.

internet-spiti-arxeio1


"Η πρωτοβουλία για τη μηνιαία επιδότηση παροχής internet σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές εμπίπτει σε ένα σύνολο δράσεων που επιδιώκουν να φέρουν το αύριο στο σήμερα", ανέφερε ο Ν. Παππάς κατά τη συνέντευξη. "Η εξοικείωση και η δυνατότητα πρόσβασης των φοιτητών στο διαδίκτυο είναι αυτονόητη", επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σημειώνοντας πως η δαπάνη θα καλυφθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) "...και όχι από λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων".

"Το Διαδίκτυο κρύβει δυνατότητες και αξίες", τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, καθώς, όπως είπε, "ζούμε σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών".

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της επιδότησης, τα δικαιολογητικά αιτήσεων κ.α., θα γίνουν σύντομα γνωστές.