Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

ΝΕΟ. Δόθηκε παράταση για το έκτακτο βοήθημα των 60 ευρώ για αγορά σχολικών ειδών σε παιδιά Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας

Την παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος, για την αγορά σχολικών ειδών, για τα παιδιά της Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2017-2018, με δωρεά από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», προωθεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο σχετικής δράσης με τίτλο «Αρχή…ΖΩ!». Την απόφαση υπογράφει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου, κ. Κώστας Μπακογιάννης.

mpakosxolio1

Οι πόροι για την υλοποίηση της δράσης προέρχονται από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή ενός «Κουπονιού αγορών» (Voucher), αξίας εξήντα ευρώ (60€) για κάθε παιδί.


UPDATE. Με σημερινή απόφαση του κ. Μπακογιάννη, δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017. 

"Δίνουμε παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου για την παροχή οικονομικού βοηθήματος σε μαθητές της Ά τάξης του Δημοτικού. Το κάνουμε γιατί τα αιτήματα ήταν πάρα πολλά και αυτό μόνο ευχάριστο δεν είναι... Με την ευχή να λιγοστεύουν συνεχώς οι οικογένειες που το χρειάζονται", δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ


Διαβάστε το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων, 

όπως δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου.

Όσον αφορά στην ΠΕ Ευρυτανίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο: Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας, Γ. Καραϊσκάκη 1 , 36100, Καρπενήσι

1ος όροφος, Δ/νση Υγείας, Τηλ.: 22373 50790 & 22373 50791.

Οι ωφελούμενοι

Οι ωφελούμενοι γονείς, που θα ενταχθούν στην εν λόγω δράση, θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) να έχουν εγγράψει το/α παιδί/ά τους σε σχολείο που ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την Α’ δημοτικού

β) να διαβιούν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου της φτώχειας. Τούτο θα πρέπει να αποδεικνύεται από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του φορολογικού έτους 2016 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2016 - 31/12/2016).  Το όριο φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2016, ορίζεται σε 4.512€, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά :

- 50% για τον σύζυγο και για κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών.

- 30% για κάθε παιδί κάτω των 13 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αντίγραφο αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας, τα στοιχεία του/των παιδιού/ών, όπως προκύπτουν από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και αντίγραφο της Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του φορολογικού έτους 2016.

UPDATE. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ορίζεται η 15η Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 14:00. 

Οι επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να συμμετέχουν στη δράση είναι εμπορικά καταστήματα που διαθέτουν προς πώληση σχολικά είδη, γραφική ύλη, χαρτικά κλπ, και θα προμηθεύσουν τους ωφελούμενους με τα σχολικά είδη, εξαργυρώνοντάς τους το κουπόνι αγορών (voucher) που οι τελευταίοι θα διαθέτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ