Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

«Η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο». Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου στο Παλαιό Φάληρο, για την εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου

Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε, την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Στον εσπερινό Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος όπου κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

mitropolitis-sto-palaio-faliro1

Στην φετινή Εορτή, καλεσμένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ήταν, επίσης, οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Κατάγκας κ. Μελέτιος.

"Κάθε γιορτή ενός Αγίου της Εκκλησίας μας είναι και αφορμή προβληματισμού για εμάς. Η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο που γιατρεύει την ψυχή μας. Η Εκκλησία είναι και σχολείο, και στο σχολείο αυτό πρέπει να μαθητεύσουμε έχοντας άγνοια για να γεμίσουμε με γνώσεις. Ο Θεός είναι αγάπη και γαλήνη αλλά εμείς τον έχουμε αποβάλλει από την ζωή μας. Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να προσεύχονται για όλους εμάς, είναι αφανείς", ανέφερε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου.

mitropolitis-karpen-palaio-faliro2

''Επίσης πρέπει να προσέξουμε'' τόνισε, ''να μην προσπερνούμε τον αγώνα τον οποίο πρέπει να έχουμε για να γίνουμε όλοι Άγιοι και χαριτωμένοι από αρετές''.

Μετά τον εσπερινό πρίν την απόλυση πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Αλεξάνδρου στους δρόμους του Π. Φαλήρου παρουσία του Δημαρχου κ. Κωστή Χατζηδάκη, των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

mitropolitis-karpen-p-faliro4

Πηγή:www.romfea.gr

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης (www.romfea.gr)