Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Η Ευρυτανία στον «χάρτη» του ορεινού τρεξίματος. 140 άνθρωποι έτρεξαν με αφετηρία και τερματισμό το Μεγάλο Χωριό

Τις απεριόριστες προοπτικές που διαθέτει η Ευρυτανία για τη φιλοξενία αγώνων ορεινού τρεξίματος (και όχι μόνο) ανέδειξε με τον πιο ιδανικό τρόπο η διοργάνωση 'Karpenisi Trail Run', με επίκεντρο το Μεγάλο Χωριό.

1

'Karpenisi Trail Run' ονομάστηκαν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάλου Χωριού Ευρυτανίας, την Κυριακή 6 Αυγούστου. Επρόκειτο για τον δεύτερο σταθμό της σειράς ‘Run Cup Challenge’ στη Στερεά Ελλάδα, με την Καλιακούδα να αποτελεί το επίκεντρο του αγώνα, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Οίτη (ακολουθούν Καλλίδρομο, Ελικώνας).

Η διοργάνωση αποτέλεσε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού, που έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες ανθρώπους, όλων των ηλικιών, να γνωρίσουν την Ευρυτανία, τα βουνά και τα χωριά της -και κυρίως ανέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες/προοπτικές του τόπου μας για φιλοξενία αντίστοιχων αθλητικών ραντεβού.

Η Ευρυτανία, ο πιο ορεινός ελληνικός νομός, οφείλει (και δικαιούται) να κερδίσει μια θέση στον «χάρτη» του ορεινού τρεξίματος, ωστόσο κάτι τέτοιο απαιτεί συντονισμένες ενέργειες, συνεργασία μεταξύ φορέων, έξυπνο μάρκετινγκ κ.α., καθώς μη λησμονούμε πως η ανάπτυξη των αγώνων trail πανελλαδικά είναι… ιλιγγιώδης και ο ανταγωνισμός όχι αμελητέος.

2

Διαδρομές για όλους

Ο 'Karpenisi Trail Run' περιλάμβανε συνολικά τρεις διαδρομές διαβαθμισμένης δυσκολίας, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία ακόμα και σε απλούς αθλούμενους να λάβουν μέρος και να γευτούν τη χαρά του τερματισμού. Την ευθύνη για τη χάραξη και σηματοδότηση των διαδρομών είχαν οι Μεγαλοχωρίτες Δημήτρης Ελευθερίου και Νίκος Λιάπης, που εργάστηκαν σκληρά και δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα, καθώς, όπως όλοι ανέφεραν, τα μονοπάτια ήταν εξαιρετικά καθαρισμένα και η σήμανση κάτι παραπάνω από ευκρινής, ενώ τακτικοί ήταν οι σταθμοί ανεφοδιασμού.

Συνολικά 138 άνθρωποι, γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας και επιπέδου, στήθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης στο Μεγάλο Χωριό, το πρωί της Κυριακής 6/8, τρέχοντας στα 5,5χλμ (Fun Trail), στα 15χλμ (Semi Trail) ή στα 25χλμ (Long Trail), σε διαδρομές που περιλάμβαναν από μονοπάτια μέσα στα ελατοδάση μέχρι τεχνικά περάσματα στα 1900μ. της Καλιακούδας.

Εξαιρετικοί οι Ευρυτάνες

Πολυπληθής και επιτυχημένη ήταν, εξάλλου, η ευρυτανική παρουσία στη διοργάνωση. Ενδεικτικά, στη μεγάλη και πιο απαιτητική διαδρομή, η Φωτεινή Κολόκα τερμάτισε στη 2η θέση στην κατηγορία γυναικών (16η Γενική), ενώ στην ίδια διαδρομή ο Αλέξανδρος Λαμπράκης ήταν εξαιρετικός και κατετάγη 11ος σε σύνολο 37 αθλητών.

Στο 15άρι οι συμμετοχές ήταν αυξημένες, με τον Θανάση Τζαβαλή να τερματίζει 6ος ανάμεσα σε 62 δρομείς και τον Νίκο Λιάπη να ακολουθεί στην 10η θέση. Ο Αλέξανδρος Οικονόμου ήταν 12ος και ο Θοδωρής Ζηνέλης 13ος, με τον Δημήτρη Μακρή να καταλαμβάνει τη 14η θέση, τον Κώστα Κοντοπάνο την 19η και τον Νίκο Κοντοπάνο την 20η θέση. Ο Χρήστος Κοντοκώστας τερμάτισε 30ος, ο Γιώργος Ζαγκότσης 36ος, ο Κώστας Μπακογιάννης 37ος, ο Χριστόφορος Τσιάκαλος 38ος, ο Ορέστης Ευθυμίου 53ος και ο Κώστας Ευθυμίου 55ος.

Στον μικρό αγώνα της διοργάνωσης (5,5χλμ) δεν έλειψαν οι θέσεις στο βάθρο, με πρωταγωνιστές τον Στέλιο Νούλα που αναδείχθηκε 2ος (σε σύνολο 39 δρομέων) και τον Ηλία Αποστόλου να ακολουθεί στην 3η θέση.

Θέση στην πεντάδα κέρδισε ο Νίκος Αρωνιάδας, 6ος ήταν ο Πάνος Κοντοπάνος και 9ος ο Γιώργος Χαβέλος. Η Ματίνα Νούλα κατετάγη 10η στη Γενική Κατάταξη και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των Γυναικών, ο Διονύσης Τάσιος τερμάτισε 12ος και ο Δημήτρης Κολλημένος 14ος. Τέλος, η Αντωνία Σαλαμάρα κατέλαβε την 15η θέση (2η στις Γυναίκες), η Ζηνέλη Παναγιώτα ήταν 21η, η Γιούλη Μάλαινου 24η και η Ζηνέλη Θάλεια 25η.

4

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3