Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Θα τρέξουν σε βουνά και ποτάμια. Στις 8 Οκτωβρίου ο αγώνας 35χλμ "Evritania Rebels" με επίκεντρο τη Δομνίστα

Αγώνας ορεινού τρεξίματος 35 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Δομνίστα Ευρυτανίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Στόχος των διοργανωτών είναι η θεσμοθέτησή του σε ετήσια βάση.

evritania-rebels-asimina1

Ο Σύλλογος «Ε4 το Πανταβρέχει», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο δήμος Καρπενησίου και ο Λάζαρος Ρήγος (ένας από τους παλαιότερους διοργανωτές αγώνων στην Ελλάδα), συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία «Evrytania Rebels», για τις 8 Οκτωβρίου 2017 στην Ευρυτανία -και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή πέριξ της Δομνίστας.

Έτσι, μετά το «Karpenisi Trail Run» που φιλοξενήθηκε στο Μεγ. Χωριό και την Καλιακούδα (6/8), έρχεται ένας ακόμη αγώνας για να ενισχύσει την παρουσία της Ευρυτανίας στον «χάρτη» του -ραγδαίως αναπτυσσόμενου- ορεινού τρεξίματος. Οικονομικά θα συμβάλουν στον Evrytania Rebels τόσο η Π.Ε Ευρυτανίας όσο και ο δ. Καρπενησίου. Πρόθεση των διοργανωτών είναι η θεσμοθέτηση του αγώνα με διεξαγωγή του σε ετήσια βάση, τοποθετημένου χρονικά στο τέλος του καλοκαιριού (εκτάκτως γίνεται το φθινόπωρο).

Ενδιαφέρουσα χάραξη

Πρόκειται για αγώνα σε κυκλική διαδρομή 35 χιλιομέτρων (+2100μ υψομετρική), με εκκίνηση και τερματισμό τη Δομνίστα. Όπως λέει στα «Ευρυτανικά Νέα» ο Λάζαρος Ρήγος, το στοιχείο που διαφοροποιεί τη φύση του αγώνα από άλλους παρόμοιους είναι η χρήση πεδίου σχεδόν άγνωστου μέχρι σήμερα: πρόκειται για τη διάσχιση τμήματος του Κρικελλοπόταμου, με κίνηση από βράχο σε βράχο ή πάνω σε βότσαλα που συσσωρεύονται στην κοίτη του ποταμού. Έτσι, οι δρομείς δεν θα τρέξουν μονάχα σε μονοπάτια (48% της διαδρομής) και δρόμο (27%) αλλά θα χρειαστεί να… βραχούν -στοιχείο όχι τόσο συνηθισμένο σε ορεινό αγώνα.

Σημειώνεται, πάντως, πως σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών (με βροχές και αυξημένη ροή νερού) θα χρησιμοποιηθεί εναλλακτική διαδρομή από την οποία θα έχουν αφαιρεθεί τα παραποτάμια τμήματα. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30 ευρώ για κάθε αθλητή και περιλαμβάνει αναμνηστικό μπλουζάκι, τροφοδοσία στη διάρκεια του αγώνα (θα στηθούν πέντε σταθμοί) γεύμα, αναμνηστικό μετάλλιο κ.α.

evrytania-rebels1