Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Έφυγε από τη ζωή ο Μεγαλοχωρίτης πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαστάκης – Το ψήφισμα του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών

Απεβίωσε, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ο Μεγαλοχωρίτης πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαστάκης, π. πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών και π. προϊστάμενος του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, ιδρυτής της Στέγης Γερόντων και πνευματικός πατέρας πλήθους πιστών. Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στις 15:15, στον Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Κυψέλης.

vastakis papas

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών Ευρυτανίας, αναφέρει: «Εκοιμήθη σήμερα (σ.σ 4/10) ο Μεγαλοχωρίτης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαστάκης (…) που τον στόλιζε η άδολη ευσέβεια και βαθιά ειλικρινής ευγένεια, που τον αγαπήσαμε για την ευθύτητα του χαρακτήρα του και την απλότητά του. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών με μεγάλη προσφορά προς το Σύνδεσμο, το Μεγάλο Χωριό αλλά και την Ευρυτανία».

Ο Σύνδεσμος εξέδωσε και σχετικό Ψήφισμα:

«Την Τέταρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 συν εκλήθη εκτάκτως το ΔΣ του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών μετά τη γνωστοποίηση της απώλειας του Πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Βαστάκη. Η Πρόεδρος κ. Μαίρη Καλλιάνη εξήρε την προσωπικότητα, τον ακέραιο χαρακτήρα και την πολυδιάστατη προσφορά του εκλιπόντος προς το Σύνδεσμο, το Μεγάλο Χωριό και την Ευρυτανία και όχι μόνο.

Στη συνέχεια το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα: α-Να παραστεί σύσσωμο το ΔΣ στη νεκρώσιμο ακολουθία. β-Αντί στέφανου να δοθούν τα χρήματα στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού που αγάπησε πολύ. γ-Να δημοσιευθεί το ψήφισμα στον τοπικό Τύπο».