Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Ο Ταμπαξής χορεύει απόψε, Κυριακή 8/10, στο Ηρώδειο. Ο Ευρυτάνας παραολυμπιονίκης σε μουσικοχορευτική παράσταση

Νικητής της ζωής, πρωταθλητής στις πισίνες και αισίως… χορευτής. Ο Χρήστος Ταμπαξής αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πως η θέληση και η επιμονή είναι σε θέση να υπερβούν κινητικά προβλήματα και να απελευθερώσουν ψυχές και σώματα.

tampaxis-xoros1

Μια εμπειρία διαφορετική από τις υπόλοιπες θα ζήσει απόψε ο Χρ.Ταμπαξής (αριστερά στη φωτογραφία), ο παραολυμπιονίκης με καταγωγή από το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας. Ο 40χρονος, ως μέλος ομάδας σύγχρονου χορού, θα εμφανιστεί μαζί με άλλους χορευτές, στο Ηρώδειο, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, για μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση.

Πρόκειται για μια ομάδα που έχει στον πυρήνα της άτομα με κινητική αναπηρία, με εμπνευστή τον χορογράφο-χορευτή Γιώργο Χρηστάκη· όλοι μαζί, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, θα ανεβάσουν την παράσταση «TerrAnima», την Κυριακή 8 Οκτωβρίου (ώρα 21.00). Η παράσταση είχε παρουσιαστεί το περασμένο καλοκαίρι σε περιοδεία στην Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο).

Ο χορός μπήκε πρόσφατα στη ζωή του Ευρυτάνα πρωταθλητή κολύμβησης και πλέον, μετά το πρώτο διάστημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, αποτελεί για εκείνον μεγάλη χαρά να συμμετέχει στις πρόβες και τις παραστάσεις της ομάδας, έχοντας πάντα την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των συγχορευτών του.