Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

Απογευματινά σκακιστικά ραντεβού για παιδιά, από τον Σ.Ο Καρπενησίου. Τα τμήματα της νέας χρονιάς

Από την αρχή της λειτουργίας του, ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα να διαδώσει το άθλημα στην τοπική κοινωνίας, κυρίως όμως στα παιδιά. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, διεξάγει κάθε χρόνο σκακιστικό τουρνουά μικρών ηλικιών, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εδράζεται και η λειτουργία τμημάτων σκακιού για παιδιά, στο Καρπενήσι.

skaki-paidia11

«Για μια ακόμη χρονιά ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου έχει τη χαρά να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα παιδιά που παίζουν σκάκι, αλλά και σε εκείνα που θέλουν να το γνωρίσουν, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να συμμετέχουν με συνέπεια και επιμέλεια στα τμήματα που ο Όμιλος προτίθεται να λειτουργήσει», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Πιο αναλυτικά, ο Σ.Ο.Κ λειτουργεί δύο (2) τμήματα, αναλόγως το επίπεδο γνώσεων του κάθε παιδιού στο επιτραπέζιο παιχνίδι. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και προσφέρονται σε εθελοντική βάση από τα μέλη του Ομίλου. Φιλοξενούνται δε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. των Ευρυτάνων Αγίων.

Τα τμήματα

Το 1ο τμήμα είναι το: «Παίζοντας σκάκι» και απευθύνεται σε όσα παιδιά επιθυμούν να γνωρίσουν το σκάκι, τους κανόνες και τα μικρά του μυστικά, είτε προσεγγίζοντάς το για πρώτη φορά, είτε με τη διάθεση της παιγνιώδους ενασχόλησης. Γίνεται Κάθε Δευτέρα 6 με 7 το απόγευμα. Την επιμέλεια των σκακιστικών προσεγγίσεων θα έχει η κα Βασιλική Λάππα.

Το 2ο τμήμα είναι τα «Μαθήματα σκακιού »: για όσα παιδιά γνωρίζουν ήδη καλά τους κανόνες του παιχνιδιού και θέλουν να ανακαλύψουν τεχνικές, στρατηγικές και τις δικές τους δυνατότητες ως σκακιστές! Διεξάγεται κάθε Δευτέρα 7-8 μ.μ. Την επιμέλεια των προπονητικών μαθημάτων θα έχει ο κύριος Στέφανος Κουζώφ.

Οι γονείς των παιδιών που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν το τμήμα παρακολούθησης έως και τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου (τηλ. 6908456917, απογευματινές ώρες), «προκειμένου να οργανωθούν φροντισμένα τμήματα, που θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες όλων μας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Ομίλου.