Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

ev media-logo

Ενημέρωση για τις αλλαγές των κανονισμών διαιτησίας ποδοσφαίρου. Εισηγητής ο παρατηρητής διαιτησίας Super League Γιάννης Σπυρόπουλος

Ενημέρωση στις αλλαγές των κανονισμών διαιτησίας πραγματοποιήθηκε σε συγκέντρωση του περασμένου Σάββατο 14/10 στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Καρπενησίου.

1

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με εισηγητή τον Γιάννη Σπυρόπουλο και την παρουσία διαιτητών, ποδοσφαιριστών και προπονητών. Αρχικά το λόγο πήρε ο εκπαιδευτής ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας, ο οποίος μίλησε για τον σεβασμό μεταξύ  ποδοσφαιριστών και διαιτητών, ενώ προλόγισε τον κ. Σπυρόπουλο.

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου διαιτητών Φθιώτιδας, υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και παρατηρητής διαιτησίας στη Σούπερ Λίγκα μίλησε για τις αλλαγές που υπάρχουν στους κανονισμούς διαιτησίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις αλλαγές που μπορούν αν γίνουν σε ένα αγώνα λέγοντας πως η ΦΙΦΑ επιτρέπει έως 5, όμως η ΕΠΟ τη φετινή σεζόν επιτρέπει έως 4.

2

Δεν παρατηρείται με κίτρινη κάρτα παίχτης, που μπήκε ως αλλαγή και δε ενημέρωσε τον διαιτητή, ο οποίος όμως το αναφέρει στο Φ.Α. Ακόμα, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως παίχτης (όχι τακτικός) που εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και επηρεάζει τη φάση στη μεγάλη περιοχή είναι πέναλτι.

Επιπλέον, ότι αν χτύπημα φάουλ ή κόρνερ στο τέρμα της ομάδας που το εκτελεί δεν είναι γκολ, αλλά κόρνερ. Έγινε ειδική αναφορά στο οφσάιντ και τον επηρεασμό αντιπάλου, ενώ η σημαντικότερη αλλαγή αφορά το χρώμα της κάρτας σε περιπτώσεις πέναλτι.

Όταν ο αμυντικός θέλει να παίξει τη μπάλα και ανατρέπει αντίπαλο είναι κίτρινη ειδάλλως κόκκινη. Εσκεμμένο χτύπημα συμπαίκτη μέσα στη μεγάλη περιοχή είναι πέναλτι για τον αντίπαλο.

Τέλος, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην εκτέλεση πέναλτι, τον παίχτη που θα αναλάβει την εκτέλεση και τι ισχύει σε προσποίηση ή εισβολή οπαδού, παράγοντα ή αναπληρωματικού στη διάρκειά της.
7

3

4

5

10

8

11

6