Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Τον στόλο οχημάτων της ανανεώνει η Περιφέρεια Στερεάς, που προμηθεύτηκε 42 αυτοκίνητα. Τέσσερα (4) οχήματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

Ολοκληρώνεται η ανανέωση του στόλου οχημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την μέθοδο leazing. Η Περιφέρεια παρέλαβε 42 αυτοκίνητα που διατέθηκαν ήδη για τις ανάγκες των υπηρεσιών της σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Από την ανανέωση του στόλου των οχημάτων προκαλείται εξοικονόμηση πόρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας. Μπακογιάννης: “Είπαμε τέλος στα πεταμένα λεφτά”.autokinita-perifereia-leasing1

Η Στερεά Ελλάδα είναι η πρώτη Περιφέρεια που ανανεώνει τον στόλο της με τη μέθοδο leasing, με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την εξοικονόμηση πόρων και τον διαρκή εκσυγχρονισμό των οχημάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η αντικατάσταση των παλαιότερων οχημάτων, μεγάλου κυβισμού υλοποιήθηκε έπειτα από μελέτη που προβλέπει οχήματα μικρού κυβισμού και τεχνολογίας φιλικής προς το περιβάλλον, με προδιαγραφές Euro 6.

Ωστόσο, η προμήθεια των οχημάτων πράγματι αποφέρει κέρδη στην Περιφέρεια. Το leasing δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης του στόλου, χωρίς επιπλέον κόστος, την ίδια ώρα που απαλλάσσει την Περιφέρεια από την κατασπατάληση πόρων για τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, ελαστικά, service και επιδιορθώσεις.   

Τέσσερα οχήματα στην Ευρυτανία

Στον νομό Ευρυτανίας, διατέθηκα τέσσερα (4) νέα οχήματα τα οποία ήδη έχουν παραδοθεί στην Π.Ε. Ευρυτανίας. Πρόκειται για δύο μικρά επιβατικά, το ένα 4Χ4, και δύο Pickup τετράπορτα, “αγροτικού” τύπου, με κινητήρα πετρελαίου και 4Χ4.

Μπακογιάννης: “Τέλος στα πεταμένα λεφτά”

Για την ανανέωση του στόλου με τη μέθοδο Leasing μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις “συμμαζέματος της Περιφέρειας με έξυπνες πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: “Όλοι έχουμε συνηθίσει την εικόνα που βλέπουμε στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Αυτοκίνητα που αγοράζονται, κακοχρησιμοποιούνται και τα βλέπουμε πεταμένα σε κάποια μάντρα ή στα χωράφια. Αυτό είναι φαινόμενο που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα. Στη μελέτη που κάνουμε για το συνολικό οικονομικό συμμάζεμα της Περιφέρειας, είδαμε ότι υπάρχει τρόπος να μειώσουμε το κόστος, να έχουμε ασφαλή αυτοκίνητα που συντηρούνται τακτικά, που είναι σύγχρονα και που μπορούμε να τα ανανεώνουμε χωρίς να επιβαρύνεται κανένας. Με λίγα λόγια είπαμε «τέλος στα πεταμένα λεφτά»,είπαμε να κλείσουμε ένα κεφάλαιο δεκαετιών που ήθελε τις Δημόσιες Υπηρεσίες τσιφλίκι όσων δεν σέβονται τα χρήματα των πολιτών”.